Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çözüm sürecinin devam etmesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürecin başlangıcına bakalım geldiğimiz ana bakalım. Biz demokratik açılım olarak başlattık. Bu hükümetin samimi niyetiydi. Mesafe aldıkça olayı milli birlik ve kardeşlik projesi olarak zenginleştirdik. Akil insanlar çalışmasını başlattık. Bu ülkede milli birliğimize kardeşliğimize kast edenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil. Olması gereken nedir, milli birliktir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çözüm sürecinin devam etmesi...

Erdoğan bir gazetecinin 'Son gelişimelerle birlikte çözüm süreci artık bitti mi? sorusuna şu cevabı verdi;

BUNLARLA ÇÖZÜM SÜRECİ YÜRÜMEZ

-Sürecin başlangıcına bakalım geldiğimiz ana bakalım. Biz demokratik açılım olarak başlattık. Bu hükümetin samimi niyetiydi. Mesafe aldıkça olayı milli birlik ve kardeşlik projesi olarak zenginleştirdik. Akil insanlar çalışmasını başlattık.

-Anadolunun dört bir yanına temsilcileri göndererek nabız yokladık. O arada malum çözüm sürecini anlattılar. Bundan rahatsız olanlar oldu destekleyenler oldu. Yerel seçimlere giderken bir şeyi gördük. Çözüm sürecinin istismarını gördük. Çözüm süreci Mart'ta başbakan olarak partimin başındaydım ve maalesef karşılığını bulmadı. Genel seçimlere geldiğimizde bu işin ciddi manada hasar gördüğünü gördük. Bu hasarla birlikte artık ortada bir gerçek var.

-Bu ülkede milli birliğimize kardeşliğimize kast edenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil. Olması gereken nedir, milli birliktir.

-Çözüm süreci denen başlığın çok çok önemli olan içeriği zengin bir başlıktır. Bununla bu ülkede 78 milyon vatan evladı verilmiş haklar neyse aynen kullanacaktır. Burada bir geri adım sözkonusu değildir. Ret ve inkar politikalarını ayaklar altına alan iktidar bizim iktidarımız.

"DEVLET BÜTÜN İMKANLARIYLA SEFERBER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır. Şehirlerimizde, şehirlerimizin ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun bu ülkenin her santimetrekaresinde devlet vardır. Devlet bu varlığını bütün imkanlarıyla seferber etmek suretiyle ortaya koyacaktır. Süreç şu anda başlamıştır, bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir" diye konuştu.

" HAK ETTİKLERİ CEVABI ALMAYA DA BAŞLADILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, adı ve amacı ne olursa olsun ülkesine ve milletine karşı ihanet içerisine giren her türlü paralel devlet yapılanmasıyla mücadele etme dirayetine sahiptir. Bu milletin ve devletin hoş görüsünü, sabrını istismar edenler hak ettikleri cevabı en kısa zamanda alacaklardır, almaya da başladılar. Vatandaşlarımızın ellerindeki belgeleri güvenlik güçlerine ulaştırmalarının gerekliliğine inanıyorum" dedi.

GÜVENLİ BÖLGE ALTYAPISI OLUŞTURULMALI

İlk adım güvenli bölgenin alt yapısını oluşturmaktr. Obama ile yaptığımı telefon görüşmesinde bunları etraflıca konuştuk. Görüşmeler devam ediyor. DEAŞ'la mücade büyük önem farzediyor. Ulusal güvenliğimiz tehdit eden malum unsurlarda var. O bölge temizlendikten sonra bizde ki 1 milyon 700 bin civarında Suriyeli mülteci içinde dönmek isteyenler içinde zemin oluşturacaktır.

TERÖR MEVZİ BİR SORUN DEĞİL

Terör mevzi bir sorun değil, uluslararası bi sorundur, herkesi ilgilendiriyor.  Türkiye 16 bin yabancı savaşçıya engel koymuştur.  Teröre karşı sadece Türkiye'nin ücadelesiyle olmaz.

TÜRKİYE SALDIRI İÇERİSİNDE

NATO üyesi bir ülkeyiz Şu an Türkiye bir saldırı içerisindedir.  Türkiye'de tüm haklarını kullanmaktadır.  NATO üyeleri de Türkiye'nin yanındayız diyorlar...

NATO'nun üzerine düşeni yapmayı devam edeceğini beyan edeceğini düşünüyorum.

BEDELİN ÖDENMESİ LAZIM

Parti kapatılmasını doğru bulmuyorum, parti yöneticileri bunun bedelini ödemeli. Gerçek kişilerle uğraşmalıyız tüzel kişilerle değil. Bunların bedelinin ödenmesi lazım. Terör örgütüne sırtını dayayanların bunun bedelini ödemesi lazım

Kaynak: Diyarbakır Söz