DBP Ergani Yönetimi!

Örgütlenme çalışmalarını sürdüren DBP Diyarbakır'ın Ergani ilçe kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. BP,

DBP Ergani Yönetimi!

Diyarbakır'da DBP Ergani İlçe Örgütü, yeni yönetimini oluşturmak üzere kongreye gitti. Bir düğün salonunda yapılan kongreye, DBP Diyarbakır İl Örgütü Eş Başkanı Hafize İpek ve il yönetimi ile Ergani, Dicle, Çermik ilçe örgütlerinin yöneticileri, Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ramazan Kartalmış ve ilçede yaşayan Kobanêli aileler de katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan kongrede konuşan Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, yaklaşan seçimler ve Kobanê zaferi üzerinde durdu.

SEÇİM BARAJI

Türkiye'deki seçim barajı ve diğer bütün antidemokratik uygulamaları bu seçimle birlikte birer birer yerle bir edeceklerini vurgulayan Kartalmış, Kobanê zaferi için ise şunları söyledi: "Nasıl ki Latin Amerika'nın o romantizmi ile yıllarca yaşadıysak, nasıl Stalingrad'ın kuşatılması ile yaşadıysak, bugün de Kobanê yeni Stalingrad'dır, yeni Latin Amerika'dır, dünya devrimci halklarının sempati ile baktığı heyecanla baktığı bir alandır. Bizler de Kobanê'de, Şengal'de canını veren yaşamını yitiren şehitlerimize layık olmak için elimizden gelenin yapacağımızın sözünü veriyoruz." DBP İl Örgütü Eş Başkanı Hafize İpek ise bütün dünyanın bugün hayranlıkla Kürt halkını ve örgütlüğünü izlediğini ifade etti.  Okunan faaliyet ve mali raporların ardından tek liste ile girilen seçimlerde eş başkanlığa Şehmuz Doku ve Sultan Akpınar seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz