DBP husumetli aileleri barıştırdı

DBP husumetli aileleri barıştırdı

DBP husumetli aileleri barıştırdı
Diyarbakır'da yaşayan Karahan, Ergül, Yavuz ve Dağkuş aileleri arasındaki husumet, DBP'nin araya girmesiyle sonlandı.

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl yaşanan bir olayda, bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine kentte yaşayan Karahan, Ergül, Yavuz ve Dağkuş aileleri arasında husumet başladı. Aralarında husumet bulunan aileleri barıştırmak için ise DBP'liler devreye girdi. Barış sağlanması yönünde ailelerle uzun süredir yapılan görüşmeler sonucu her dört aile de barışa ikna edildi. Aralarındaki husumet sonlandırılan aileler, DBP İl binasında yapılan barış töreninde yeniden biraraya getirildi.

AİLELER BARIŞTIRILDI Törene aile büyükleri ve fertlerinin yanı sıra DBP İl Örgütü eş başkanları Ali Şimşek ve Hafize İpek, Barış Meclisi aktivisti Mehmet Şirin Tunç, Barış Annesi Sakine Arat, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) yöneticileri de katıldı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin asıldığı salonda barışma töreni öncesinde saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan Barış Meclisi aktivisti Mehmet Şirin Tunç, bugünün kendileri açısından çok önemli ve kutlu bir gün olduğunu söyledi. Kürt halkının artık kendi içindeki sorunlarını çözme vaktinin geldiğini belirten Tunç, "Kürt halkının bu birliği önderliğimizin özgürlüğünü getirecektir. Kürt Halk Önderi yıllardır İmralı'da büyük uğraşlar veriyor, bu barışlar için. Birliğimiz günleri getirecektir" dedi.

Tunç'un ardından yapılan konuşmalarda da yine iç barış ve birlik vurgusunda bulunulmasının ardından husumetli aileler, Kuran-ı Kerim'in altından geçerek barış sözü verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler