Davutoğlu Diyarbekir'de

Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’a başbakan sıfatı ile ilk ziyaretini yapacak. Davutoğlu, Seyrantepe Spor Tesisleri’nde düzenlenecek AK Parti Diyarbakır İl Kongresi’nde partililere seslenecek.

Davutoğlu Diyarbekir'de
Yılmaz BEKLEYEN/Recep KAYA DİYARBAKIR-Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na atanan Avukat Muhammed Dara Akar, vatandaşları AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne davet etti.

KONGREYE DAVET ETTİ 25 Ocak tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek olan AK Parti Diyarbakır 5. Olağan Kongresi’nde tek liste olarak başkanlığa aday olan Avukat Muhammed Dara Akar, Başbakan’ı coşkuyla karşılamak için vatandaşlara çağrıda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır ziyaretinin çok önemli olduğunu belirten Akar, böyle önemli bir günde Başbakan ve AK Parti’ye verilecek desteğin, çözüm sürecine güç ve işleyişine hız katacağını dile getirdi. Akar, tüm Diyarbakırlıları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu karşılamaya ve il kongresine davet ettiğini belirtti.

KANITOĞLU İNCELEMEDE Yerel seçimlerde SKM Başkanı olarak görev yapan İslam Kanıtoğlu, kongre hazırlıklarına katıldı. Kongre için yapılan hazırlıklara destek sunmak amacıyla Diyarbakır’a gelen İslam Kanıtoğlu, kongrede göreve getirilecek olan başkanın bölgenin umudu haline gelen çözüm sürecine büyük destek vereceğine inandığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ak Parti için Diyarbakır’ın önemli olduğunu belirten Kanıtoğlu, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

SÜRECE DEĞİNECEK AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Aydın, Davutoğlu’nun konuşmasının içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Çözüm süreci ağırlıklı bir konuşma beklediklerini belirten Aydın, “Hükümetimizin ve partimizin çözüm süreci konusundaki kararlılığını, şimdiye kadar atılmış olan adımların tekrarı mahiyetinde bir konuşma bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz