Görüş Bildir

Demirtaş; Pazarlık olmadı

BDP Genel Başkanı Demirtaş Avustralya'da Kürt Derneği açılışına katıldı.

Demirtaş; Pazarlık olmadı

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona erdirilmesiyle ilgili, "en büyük kazanç insanların yaşamını yitirmeden açlık grevlerinin sona ermesi" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Avustralya'nın Melbourne kentine gelen Demirtaş, Melbourne Pascoe Vale semtinde bulunan "Victoria Kürt Derneği"nin açılışını yaptı.

DEMOKRASİNİN OLMASI

Demirtaş, Türkiye'de demokrasi olmasından büyük bir mutluluk ve heyecan duyacaklarını belirterek, "Ancak ülkemizdeki gerçeklerin bilinmesinde de en azından Türkiye'de sorunların çözümünü kolaylaştıracak bir pencere, bir perspektif ile bakılmasında da biz yarar görüyoruz. O nedenle de hem burada Türkiye;den gelen toplumun yaşadığı sorunları kendileri ile konuşacağız, aynı zamanda Türkiye'de muhalefet olarak sorunların çözümüne nasıl baktığımızı paylaşacağız" diye konuştu.

PAZARLIK YAPILMADI

Demirtaş, hapishanelerde sürdürülen açlık grevlerinin "bir pazarlık ve elde edilen haklar sonucunda mı sona erdiği" konusundaki soruya ise "Türkiye'de de belirttim. Bir pazarlık söz konusu değil ama bir kamuoyu yaratma, duyarlılık yaratma, sorunların çözümü konusunda bir tartışma yaratma açısından ben etkili olduğunu düşünüyorum. En büyük kazanç insanların yaşamını yitirmeden açlık grevlerinin sona ermesi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi