Görüş Bildir

Diyarbakır Bombacısının Annesinden Acı İtiraf

5 Haziran tarihindeki HDP Diyarbakır mitinginde bombalı saldırıyı yapan Orhan G'nin annesine konuştu. Bombacı Orhan G’nin annesi yaptığı konuşmada, ‘ O insanlar öleceğine, benim oğlum öleydi’ dedi.

Diyarbakır Bombacısının Annesinden Acı İtiraf

5 Haziran tarihinde HDP Diyarbakır mitingine bombalı saldırı düzenlediği için tutuklanan Orhan G.’nin annesi ve babası ilk kez kamera karşısına geçti. Diyarbakır İstasyon Meydanındaki HDP mitinginde meydana gelen iki ayrı patlamada 4 kişi ölürken, 400’den fazla kişi yaralanmıştı. Olayın faili olarak yakalanan Orhan G., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Orhan G.’nin annesi Hatice ve babası Mustafa G.,  İHA'ya konuşarak, yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Anne Hatice G., oğlunun dershaneye yazılmasının ardından giyim ve yaşam tarzının değiştiğini belirterek, oğlunun beyninin yıkandığını söyledi. IŞİD’e yardım eden kişiler tarafından oğlunun kandırıldığını ve aileden uzaklaştırıldığını savunan Hatice G., oğlunun 13 Ekim 2014 tarihinde ortadan kaybolduğunu belirtti.

Anne Hatice G., 8 ay önce kaybolan ve şu an IŞİD bombacısı olarak cezaevinde bulunan oğlunu ve yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Oğlum kaybolur kaybolmaz emniyete başvurdum. Kayıp ilanı verdim. Oğlum kaybolduğunda oğlum gibi kaybolan diğer çocuklar mektup bırakmışlardı. Mektubu karşılaştırdık ki, yazı aynı, kelimeler aynı, bir kalemden çıkmış. Mektuplarında, ‘Anne bizi tehdit ediyorlar. Sizin ailenizi öldüreceğiz, annenizi, babanızı, iş yerinizi bombalayacağız, size hayırlı evlat olmadığını için bizi affedin, biz gidiyoruz’ yazmışlar.”

“ANNE BENİ KURTARIN DİYORDU”

Hatice G. konuşmasında, “Oğlumun kayıp ilanını verdikten 4-5 ay sonra öğrendik ki oğlum IŞİD’e katılmış. Daha sonra oğlum beni aradı ve hiç konuşmadı. İlk telefon ettiğinde hüngür hüngür ağladı. Yarım saat boyunca ağladı ve bir tek kelime etmedi. Ben kendisine ‘Oğlum sen neredesin, sen kimin yanındasın? Söyle gelip seni alalım’ dedim ama cevap vermeden kapattı. 45-50 günde bir beni aradı. Son iki telefonunda oğlum çok üzgündü. Son telefonunda ‘Anne beni kurtarın, bana yardım edin’ dedi. Gittiğine pişman olmuştu. Patlamanın olduğu anı ben televizyondan canlı izliyordum. Patlamada ben iki gün iki gece ağladım. İnsanlar ölmesin, bombalar patlamasın, yazıktır. Olan fakir fukaraya oluyor. Patlamanın üçüncü gününde beni polis aradı ve Orhan’ın emniyette olduğunu söyledi” dedi.

“ORHAN'LA GÖRÜŞMEK İSTEMEDİM”

Emniyete giden baba Mustafa G. ve anne Hatice G., olayın şokunu atlatamadıklarını aktardı. Anne Hatice G, “Olayı Orhan’ın yaptığını duyduktan sonra benim dünyam yıkıldı. Ben kendisiyle emniyette görüşmedim. Daha doğrusu ben görüşmek istemedim. Beni dinlemeyen, anne babayı dinlemeyen, iki üç çapulsuzun arkasından giden evladın nesiyle görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE OĞLUM ÖLEYDİ”

Diyarbakır’da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yakınlarına sabırlar, yaralananlara acil şifalar dileyen Hatice G., “Keşke oğlum öleydi; o insanlara bir şey olmayaydı. Benim evladım öleydi, o insanlara bir şey olmayaydı. Ben oğlum için çok mücadele verdim ama olmadı. Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. Gerekirse elini, kolunu bağlasınlar, zincirlere vursunlar ve önlerinde dursunlar. Ölüme giden bu çocuklar 17-20 yaşındalar. 17 yaşındaki bir çocuktan sen ne beklersin. Çünkü sen beynine ne okursan o çocuk onu yapar. Yapmasınlar bu olaylar olmasın. Bugün benim evladımın Suriye’yle, Irak’la, yabancı bir devletle ne işi olabilir. Benim çocuğum bugün askerine gitsin. Kendi vatanını korusun, kendi namusunu korusun. Ben oğlumun kaybolduğu bu 8 aydır annemden emdiğim süt burnumdan fitil fitil çıktı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi