Görüş Bildir

Diyarbakır'da 'faili meçhul'le mesaj

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır'da birlik çağrısında bulundu. "Bir tarafta devlet içine sızanlar faili meçhullerle insanları birbirine kırdırken Diyarbekir'de bu zulme karşı sabit kaldınız" dedi

Diyarbakır'da 'faili meçhul'le mesaj
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir tarafta devletin içine sızmış bir takım insanlar JİTEM'inden başlayarak faili meçhullerle insanları birbirine kırdırır, kardeşi kardeşe düşman ederken, bir tarafta da terör belası bizi bu memlekette gözyaşı döken, ıstırap içerisinde hayal kuran insanlar haline getirdi. Diyarbekir'de tüm bu zulme ve şiddete karşı inancınız, ahlakınız, yolunuz, memleket severliğiniz ve kardeşliğinizde sabit kaldınız" dedi.

Arınç, Seyrantepe Spor Salonunda AK Parti Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, "Diyarbekir'i" tekrar ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bugüne kadar yaptıkları toplantılarının en muhteşemini, kalabalığını gerçekleştirdiklerini ifade eden Arınç, "İlin en büyük spor salonunda tıklım tıklım, heyecanlı, sevinçli insanları görmek bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Salonu dolduranlara coşkularından ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Arınç, "Biz Diyarbekir sevdalısı insanlarız, sizin gibi inançlı, çalışkan, kahraman insanları her zaman sevdik, sevmeye devam edeceğiz. Burada gördüğümüz heyecan, coşku gelecek için bize umut veriyor" şeklinde konuştu.

Seçimlere değinen Arınç, en büyük zafer müjdelerini seçim akşamı Diyarbakır'dan alacaklarına gönülden inandığını ifade etti.

- "Diyarbakır halkının hakiki kimliği Müslümanlıktır" Diyarbakır'daki Ulucami'yi daha önce ziyaret ettiğini hatırlatan Arınç, tarihi caminin İslam tarihi için son derece önemli olduğunu belirtti.

Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen Hz. Süleyman Camisinin 3 yıl önce açılışının yapıldığını anımsatarak, caminin etrafında yüzlerce sahabenin kabrinin bulunduğunu anlattı.

Eğil ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğünün restore ettiği Hz. Zülkifl ve Elyasa Peygamberlerin kabirlerinin bulunduğunu kaydeden Arınç, bu değerlerin İslam tarihinde en büyük iftiharları ve iman kaleleri olduğunu vurguladı.

"Her zaman büyük bir inançla söyledim ki; Diyarbakır halkının hakiki kimliği Müslümanlıktır. Bizi birbirimize kardeş yapan da Müslümanlığımızdır" diyen Arınç, şunları söyledi:

"Diyarbakır, bu kadar sıkıntı, üzüntü, bu kadar tehdit, şantaj, gözü önünde katledilen, hunharca hayatlarına son verilen kendi öz kardeşlerini görmenin acısı içinde kıvranırken Hz. Peygamberimizin ismi anıldığında ona sevdasını haykıran güzel ve kahraman bir ilimiz. Her yerde siyaset yapmak her kişinin karı ama Diyarbakır'da siyaset yapmak hele AK Parti'de siyaset yapmak er kişinin karı. Sizin gibi kahramanların işi."

- "Terör belası bu şehri kimliğinden uzaklaştırmak istedi" "Biz birbirimizle kardeşçe yaşayıp, ekmeğimizi bölüşüyorduk. Sevgimizi kucaklaşarak artırıyorduk. İnancı, kültürü, tarihiyle dünyanın göz diktiği bir Diyarbakır vardı. Son yıllarda ırkçılık fitnesi, terör belası bu şehri hakiki kimliğinden uzaklaştırmak istedi. İnancımıza karşı ateizmi, bizi bölmeyi, bizi birbirimize düşman etmeyi, silah kullanmayı şiddet kullanmayı, mahallesinde komşu yaşarken tehdit ve baskıyla, haklı yolundan döndürmeyi marifet bilenler türedi" ifadelerini kullanan Arınç, bunları artık herkesin bildiğini aktardı.

Bu sıkıntıların köyden kente göçü getirdiğine işaret eden Arınç, köyde herkese sofrasını açan ağa ve beylerin Ulucami kapısında dilenir hale geldiğine dikkati çekti.

- "Adeta örs ve çekiç arasında kaldık" Arınç, çocukların sokaklarda 3 kuruş için çalışır hale geldiğini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fakirlik ve yoksulluk oldu. Yerlerinden sökülmeye çalışanlar oldu. Adeta örs ve çekiç arasında kaldık. Bir tarafta devletin içine sızmış bir takım insanlar JİTEM'inden başlayarak faili meçhullerle insanları birbirine kırdırır, kardeşi kardeşe düşman ederken, bir tarafta da terör belası bizi bu memlekette gözyaşı döken, ıstırap içerisinde hayal kuran insanlar haline getirdi. Son 30-40 yılda Diyarbekir'de tüm bu zulme ve şiddete karşı sizi toprağınızdan sürmeye kalkanlara, hayat hakkı tanımayanlara, çetelere, teröristlerle, bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara karşı siz her zaman inancınız, ahlakınız, yolunuz, memleket severliğiniz ve kardeşliğinizde sabit kaldınız."

Partisinin il teşkilatını tebrik eden Arınç, teşkilatta görev yapanların alınlarından öptüğünü belirtti.

Bu cesaret, kararlılık ve inançla seçimlerde Diyarbakır'dan çok güzel milletvekillerinin seçileceğine inandığını sözlerine ekleyen Arınç, "Diyarbekir'de AK Parti en çok başarılı parti konumuna gelecek ve tüm dünyaya bir mesaj vereceğiz. Salondaki coşkuyu, birlik beraberlik ve kardeşliği haziran ayında gerçekleştirilecek seçimlerdeki başarının bir işareti olarak görüyorum. Şimdiden zaferimiz mübarek olsun" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi