Diyarbakır'da molotoflu saldırı

Diyarbakır'ın fiskaya semtinde yolu trafiğe kapatan yüzü maskeli ve silahlı bir grup yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Grup seyir halindeki bir araca molotof kokteyli atarak aracı ateşe verdi.

Diyarbakır'da molotoflu saldırı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine Bağlı Ferit Köşk ve Fiskaya semtlerinde yolları trafiğe kapatan yüzü maskeli ve silahlı göstericiler yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Göstericiler bir araca silah doğrultarak durdurması üzerine paniğe kapılan araç sürücü hızla bölgeden uzaklaşırken bu esnada ellerinde bulunan Molotof kokteyllerle saldırıda bulunan göstericiler aracı ateşe verdi.

Araç alevler içerisinde kalırken sürücüsü ise kendini araçtan atarak yara almadan kurtuldu.

Haber verilmesi ise üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise yanan otomobile söndürdü.

Kullanılmaz hale gelen otomobil polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında çekiciyle olay yerinden çekilirken saldırganların yakalanması için polis operasyon başlattı.

Öte yandan Diyarbakır'ın Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerine bağlı bazı ara sokaklarında saklanan göstericiler bölgede devriye faaliyeti yürüten polis ekiplerine ses bombası ve havai fişeklerle saldırırken polis ekipleri de göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunarak dağıttı.

Ayrıca Kentte halkın huzur ve güvenini bozan gruplara yönelik polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alarak toplanmasına izin vermeyip anında müdahalede bulunuyor.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz