Görüş Bildir

Düdüklü tencerede 4.5 kilogram bomba bulundu

Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan asma köprünün altında, düdüklü tencere içerisinde 4,5 kiloluk bomba ele geçirildi. Polis ekipleri, bombayı hazırlayan ve koyan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Düdüklü tencerede 4.5 kilogram bomba bulundu

Safa Caddesi'nde bulunan asma köprünün altında çevresi taşlarla çevrili şüpheli bir siyah poşet gören vatandaşlar durumu saat 14.00 sıralarında polis ekiplerine ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri dibi toprağa gömülü siyah poşetten şüphelenerek, Terörle Mücadele Şubesi ile Bomba İmha ve İnceleme Şubesi ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları inceleme sonucunda poşette düdüklü tencere olduğunu belirledi. Düdüklü tencerenin kapağının açık olduğunu fark eden polis ekipleri, tencerenin içerisinde pamuğa sarılı çivilerin olduğunu gördü.

TENCEREDE 4,5 KİLOLUK BOMBA

Ekipler, tencerenin içerisinde "basınç etkili, fitil ateşlemeli bir mekanizma ve 4,5 kilogram patlayıcı madde" ile karşılaştı. Bomba, incelenmek üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı'na götürüldü. Polis ekipleri, düdüklü tencereden yapılan bombayı hazırlayan ve koyan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi