Görüş Bildir

EKMEK VE SU GİBİ İHTİYAÇ: Çözüm süreci

Diyarbakır Barosu avukatlarından Ercan Ezgin, çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç ekmek gibi, su gibi, damarlarımızda akan kan gibi, canımıza, yüreğimize ve beynimize oturup yerleşmiştir" dedi.

EKMEK VE SU GİBİ İHTİYAÇ: Çözüm süreci
Avukat Ezgin, yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin Türkiye'nin doğusuyla batısıyla herkesin için bir umut olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin soyut bir kavram olmaktan ziyade bir bebek gibi korunması gereken bir yaşam tarzı haline geldiğini kaydeden Ezgin, "İki yıla yakın bir süreden beri, ne güvenlik kuvvetlerimizden ne de dağda bulunanlardan can kaybı yaşanmıyor. Artık cenazeler ve tabutlar gelmiyordu. Evlerimize ve ocaklara ateş düşmüyordu. Bu yüzden süreci canımızla ve ruhumuzla savunuyor ve koruyoruz. Bu süreç ekmek gibi, su gibi, damarlarımızda akan kan gibi, canımıza, yüreğimize ve beynimize oturup yerleşmiştir" ifadesini kullandı.

RET VE İNKAR POLİTİKALARI Türkiye'de ret ve inkar politikalarının artık olmadığına işaret eden Ezigin, şöyle konuştu:

"Bütün halklar için büyük adımlar atılarak, büyük reformlar yapıldı. Bu reformlar sadece belli grup ve zümre için değil tüm Türkiye halkları içindi. İşte bu yüzden de bu ağır yük ve sorumluluk süreci ve yolculuğu sadece AK Parti tarafından götürülebilmesi zorlukları bünyesinde barındırmaktadır. Bu büyük yük ve yolculukta kefenini giyip bedenini taşın altına koymaya hazır AK Parti'nin yanında, HDP, MHP, CHP ve diğer bütün parti ve sivil toplum kuruluşlarının elini taşın altına koyması gerekir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi