Görüş Bildir

Emniyet'e 'yasa dışı dinleme' operasyonu

Bu sabah İzmir merkezli başlatılan "yasa dışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla 11 ilde emniyet mensuplarına düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı.

Emniyet'e 'yasa dışı dinleme' operasyonu

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı tarafından "usulsüz dinlenildiği"ni belirtilen bazı kişilerin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda İzmir merkezli 11 kentte 26 emniyet mensubu hakkında arama kararı çıkarıldı.

İzmir merkezli 11 ilde, "yasa dışı dinleme yaptıkları" iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı şu ana kadar 15 kişi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı tarafından "usulsüz dinlenildiği"ni belirtilen aralarında akademisyen, asker, emniyet ve basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda müştekinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda İzmir'in yanı sıra Ankara, Adıyaman, Denizli ve Erzurum'un da bulunduğu 11 ilde sabaha karşı eş zamanlı operasyon yapıldı.

Haklarında arama arama kararı bulunan 26 kişiden 15'i gözaltına alındı. Zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada hakkında arama kararı bulunanlar arasında daha önce İzmir'de görev yapan 1. sınıf emniyet müdürü ve amirlerinin de bulunduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi