Erdoğan: Hz. Ömer'in adaletini yansıtın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Valiler toplantısında, başkanlık sisteminden, İç Güvenlik Paketine kadar birçok önemli açıklamalarda bulundu. Valilere “Hz. Ömer’in adaletini yansıtın” dedi.

Erdoğan: Hz. Ömer'in adaletini yansıtın

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Valilere verdiği yemekte açıklamalarda bulundu.

>İşte Cumhurbaşkanının konuşmasından önemli paragraflar;

>Her Vali bulunduğu ilde Hz. Ömer gibi adaletli olmalı.

>Gece-gündüz demeden, kar-kış demeden eşlerinizle beraber halkın içinde olacaksınız. Bazılarına bakıyorum da: Eşlerini Ankara'da bırakıyor. Kendileri ise o ilde bulunuyor. Milletin içinde olmadan milletin verdiğini bilemezsiniz. Bu süreçteki tüm başarıyı milletle olmama borçluyum. Her Vali kendi şehrinde Hz. Ömer'in adaletini yansıtmalı.

>VALİLER BENİM VEKİLİMDİR

>Her Valimiz bulunduğu ilde benim vekilimdir. Tarihteki büyük liderler halkla-devlet arasındaki mesafeyi kısaltanlardır. Devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur. Valilik standart bir memurluk değildir. Bulunduğunuz makam icraat makamıdır.

>Suriye tam bir insanlık trajedisi yaşıyor. 350 bin insanı öldüren bir katile bu topraklarda güya siyaset yaptığını zanneden birileri ziyarete gidebiliyor.

>BM'de hanımefendi bir konuşma yaptı: ‘Dünyadaki en çok mültecinin bulunduğu ülke Türkiye’ diye açıklama yaptı.

>Sizlerden sorun çıkmaması için gerekli hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Bu halk hem insani, hem İslami hem de vicdani görevini yerine getirmiştir.

>Irak'ta camileri yakıp yıkıyorlar, türbeleri yok ediyorlar. Bu DAEŞ örgütünün bizim ülkemizde okul yakan örgütten bir farkı yok.

>Süleyman Şah emanetini korumak, vatan satmak değildir vatan satmak, ülkeyi maddi ve manevi zarara sokmaktır. Çözüm süreci ile kanayan yaraya merhem olmak ‘vatana hizmet’ demektir.

>SANDIĞI PROVOKE ETMEK İSTEYENLER VAR

>7 Haziran seçimlerinin huzur güven ve demokrasiye uygun bir havada geçmesi için siz değerli valilere büyük görev düşüyor. Sandığı provake etmek isteyenleri şimdiden görmek mümkündür. Sandık namustur, oy namustur, milettin namus diye tanımladığı sandığa sahip çıkamayan yönetici şehrine de devletine de sahip çıkamaz.

>BAŞKANLIK SİSTEMİ BAL GİBİ OLUR

>Seçim sonuçları da çok ömemli çıkacak sonuca göre yeni anayasa ve Başkanlık sitemi çalışmaları başlayacak. Böylec valilere daha geniş yetkiler verme imkanı doğacaktır.

>Darbe vesayeti ile devam edenler Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıramaz.

>PARLAMENTO TERÖRİSTLERİN GÖSTERİ ALANI DEĞİLDİR

>Çözüm süreci ülkemizin geleceği için çok önemli biz bunun için çok fedakârlık gösterdik. Sokakları terörize ederek çözüm olmaz Parlamento teröristlerin gösteri alanı değildir. Demokrasinin hukukun işlemediği yerde çözüm olur mu?

>İç güvenlik paketine karşı çıkmak için hiç yan yana gelmez dedikleriniz ittifak kurmuş. Afedersiniz ama muhalefet milletvekili Meclisi ahıra benzeten tweetler atıyor. Açıkça söylüyorum artık elinde sopa yüzünde maske olanı görmek istemiyoruz. Erkeksen neden etekle geziyorsun.Demokratik bir hak olan gösteri hakkını kullanmak başka bir şey ortalığı yakıp yıkmak başka birşey.Bin beş yüz kişilik basın açıklamsı olur mu yapacaksan derneğinde yap salon kirala orada yap. Sözlü ve fiili provolasyonlarla milletimizi ve hükümetimizi vazgeçirtmek istiyorlar”

Kaynak: Diyarbakır Söz