Görüş Bildir

Ergani Söz'e manşet davası

Fransa'da suikast sonucu öldürülen Üç PKK'lı kadının Diyarbakır'daki cenaze törenini " Üç Kürt Siyasetçi uğurlandı" başlığıyla haber yapan Ergani Söz'e, TCK'nın 53. maddesi gereğinde iddianame hazırlandı.

Ergani Söz'e manşet davası

Ergani’de 9 yıldan bu yana yayınlanan Ergani Söz Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Zülküf Aydın ve Haber Müdürü Ekrem Senvar hakkında ‘Paris’te suikast sonucu öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan ile ilgili Diyarbakır'daki cenaze törenini ‘3 Kürt Siyasetçi Uğurlandı’ başlığı altına haber yaptıkları gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

53 MADDE'DEN CEZA İSTENİYOR

 

Önümüzdeki günlerde Ergani Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülecek olan davada, Aydın ve Senvar hakkında, cezalandırılmalarına ve TCK’nun 53. maddesi gereğince belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları istendi.

İDDİANAMEDEKİ VURGULAR NE?

 

Ergani Asliye Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan iddianamede, Ergani Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zülküf Aydın, Haber Müdürü Ekrem Senvar’ın haftalık olarak yayınlanan Ergani Söz Gazetesinin 18/01/2013 tarihli 433 sayılı yayında PKK KONGRE-GEL üyesi olan ve Paris’te uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan hakkında gazetenin birinci sayfasında bu kişilerin örgüt üyesi olmalarına ve siyaset ile uğraşmamalarına rağmen ‘3 Kürt siyasetçi uğurlandı’ başlığını attıkları, böylelikle Aydın ve Senvar’ın üzerlerine atılı suçu işledikleri tüm dosya kapsamından anlaşıldığı belirtilerek, “Şüphelilerin yargılanmalarının mahkememizce yapılarak eylemlerine uyan yukarıda belirtilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmalarına, TCK ‘nun 53. maddesi gereğince belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakmalarına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur” denildi. Ergani Söz'ün sahibi Aydın ve Haber Müdürü Senvar ise haklarında açılan davaya herhangi bir açıklamalada bulunmamaları dikkat çekerken, iddianameye hukuk çevreleri eleştiri getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi