Görüş Bildir

Ergenekon'un gizli tanığı: Amaç Erdoğan'ın görevden alınmasıydı

Erzincan'da görülen CHP'li eski milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe'nin aralarında bulunduğu 13 sanıklı 2'nci Ergenekon dava dosyasının, İlhan Cihaner'in de yargılandığı ilk dava ile birleştirilmesi için Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderilmesine karar verildi. Duruşmada dinlenen gizli tanık Fırat, "Amaç dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın görevden alınması ve dönemin 3'ncü Ordu Komutanı Saldıray Berk'in Genelkurmay Başkanı olmasıydı" iddiasında bulundu.

Ergenekon'un gizli tanığı: Amaç Erdoğan'ın görevden alınmasıydı
Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen 3'üncü duruşmaya 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet vermek' suçlamasıyla 11,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet Ersin katılmazken, 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, rüşvet vermeye iştirak, yargı görevi yapanı etkilemek' suçlarından 13,5 yıldan 31 yıla kadar hapsi istenen Erol Tınastepe ile 11 sanıktan, 2'si ile avukatlar katıldı. Yaklaşık 5 saat süren mahkemede kamera sistemi ile gizli tanıklar 'Ergan', 'Fırat' ve 'Munzur' yüzleri mozaiklenerek ve sesleri değiştilerek canlı dinlendi.
Gizli tanıklardan Fırat, "Amaç dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın görevden alınması ve dönemin 3'ncü Ordu Komutanı Saldıray Berk'in Genelkurmay Başkanı olmasıydı" dedi.
Bunun üzerine Avukat Mehmet Uysal gizli tanık Fırat’a herhangi bir eylemde yer alıp almadığını sordu. Gizli tanık Fırat, "Bana İlhan Cihaner ve Saldıray Paşa tarafından görevlendirildiğini ifade eden kişiler, Cemevi ve Cami yakma görevi verdi. Ancak ben kabul etmedim. İlk defa huzurunuzda söylüyorum" diye konuştu.
Gizli tanık Munzur ise Erzincan’da Eriza oteldeki buluşmanın Erdal E. vasıtası olduğunu belirterek "Görüşmede milletvekilleri Erol Tınastepe ve Ahmet Ersin vardı . Erdal E. çanta ile para getirdi ve vereceğini söyledi. Ben kabul etmedim" dedi.

"SABIKALILAR GİZLİ TANIK"

Gizli tanık Munzur’a avukatlar tarafından sorulan Albay Dursun Çiçek’le görüştün mü sorusu da "Evet görüştüm" yanıtı vermesi üzerine avukatlar Dusun Çiçek’in Erzincan’a hiç gelmediği tespit edilmesine rağmen gizli tanığın ısrarla yalan beyanda bulunduğunu söyledi.
Avukat Hikmet Aksakallı ise gizli tanıkların 'hırsızlık , dolandırıcılı, kalpazanlık, uyuşturucu ticareti ve ırza geçmekten' sabıkaları olduğunu ileri sürerek "Gizli tanıkların kim ve ne kadar güvenilir olduklarını mahkemenizin takdirine sunuyorum" diye konuştu.
Mahkeme Erzincan’da görülen davanın Yargıtay 11’inci Ceza Dairesinde görülen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı Ergenekon davası ile hukuki, fiili olarak irtibatta bulunması nedeni ile birleştirilmesi talebi ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderilmesine karar verdi.

TINASTEPE: ERGENEKON ÇÖKMÜŞTÜR

CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe duruşma çıkışında yaptığı açıklamada "Hepimiz de gördük ki temeli olmayan, 3 kiralanmış gizli tanığın ifadeleriyle yaratılmış olan bir Erzincan dosyası var. Dosyada kesinlikle Ergenekon denilen bir ibare yoktur. Zaten hepimizde çok iyi biliyoruz ki Ergenekon, Balyoz, diğer Oda TV davaları tamamıyla çökmüştür. Erzincan’daki dava da bunun bir göstergesidir. Emniyet olsun, yargı olsun diğer taraftan çeşitli kurumlarda devletin içine sızmış olan çıkar çevrelerinin yaratmış olduğu bu uydurma bir davadır. Bugün burada dinlenen gizli tanıkların verdiği ifadelerde de zaten her şey alenen ortaya dökülmüş durumda" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi