Görüş Bildir

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Eker, Diyarbakır'da

Bakan Eker: "Gerek terör örgütü gerek onun uzantısı anlayışların bu şehirde bu defa kendinden olmayanların siyasi düşüncelerine, inançlarına tahammül göstermemekte, bu şehirden baskıyla, zulümle onları göndermeye kalkışmaktadır"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Eker, Diyarbakır'da
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Gerek terör örgütü gerek onun uzantısı anlayışların bu şehirde bu defa kendinden olmayanların siyasi düşüncelerine, inançlarına tahammül göstermemekte, bu şehirden baskıyla, zulümle onları göndermeye kalkışmaktadır" dedi.

Bakan Eker, Diyarbakır'da "Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması" kapsamında farklı illerden gelen gençlerle Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Eker, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır hakkında medya üzerinden bilgi sahibi olanların bu şehrin güzellikleri konusunda haberdar olmadığını anlatarak, medyanın şehir üzerine tek boyutlu haberler yaptığını söyledi.

"Televizyon hayatımıza girdiğinden bu yana bu şehir bir sorunla anılıyor. Televizyonlarda ne zaman Diyarbakır'ın adı geçse, tartışılsa arka planda ya yangın ya taş atanlar ya panzer ya çığlıklar ya dumanlar ya gözyaşı ya felaket görüntüsü. Doğal olarak şehri yakından tanımayanlar bu şehir hakkında medya üzerinden bilgi sahibi olanlar şehrin güzellikleri hakkında haberdar değiller" diyen Eker, gençlere kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi.

Kırklar Dağı'nın kentin tarih, kültür ve folkloru için önemli olduğunu dile getiren Eker, şöyle konuştu:

"Kırklar Dağı üzerine o gökdelenleri dikenlere kimse sesini çıkarmadı. Türkiye'deki çevreciler, Gezi'de 'ağaçlar yıkıldı' diye eylemlere kalkışanlar buradaki bütün bu felakete gözlerini yumdular, kulaklarının tıkadılar. Kırklar Dağı türkülere konu oldu. Türküdeki 'Kırklar Dağı'nın düzü ziyaret çarptı bizi' sözleri gibi ziyaret çarpacak onları, oralara o gökdelenleri rant için dikenleri Kırklar Dağı ziyaretleri çarpacak."

Türkiye'nin batısı ve doğusunda tek tipçi zihniyetlerle mücadele ettiklerini aktaran Eker, benzer bir zihniyetin başka bir formda Diyarbakır'da vücut bulmaya, başka bir nam ve isim altında tek tipçi anlayışı hayata geçirmeye çalıştığını vurguladı.

Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerek terör örgütü gerek onun uzantısı anlayışların bu şehirde bu defa kendinden olmayanların siyasi düşüncelerine, inançlarına tahammül göstermemekte, bu şehirden baskıyla, zulümle onları göndermeye kalkışmaktadır. İşte biz bunun için varız. Dün Türkiye'nin başka bölgelerindeki tek tipçi anlayışa karşı çıktıysak bugün de buradaki tek tipçi anlayışa karşı çıkıyoruz."

Türkiye'de yaşayan 76 milyon insanla geleceği inşa etmek istediklerini aktaran Eker, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunların isimlerinin ve partilerinin ne olduğunun hiçbir önemi yok, bunların zihniyetleri akrabadır. Bugün Anadolu'nun sahilinde var, içerisinde yok, doğuda var, batıda yok. Bunların hepsi aynı anlayışın, zihniyetin akraba türleridir. Birbirlerinden farkları yoktur. İnsanları evrensel ve insani değerlerle buluşturup onlar üzerinden bir medeniyet inşa edelim, birliktelik oluşturalım. 76 milyon insanın tamamı kardeşlik ve umut türkülerini birlikte söylesinler. Ele ele güzel bir geleceği birlikte inşa etsinler, istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi