Görmez, Belçikalı milletvekilleriyle görüştü

Belçika Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen bir grup Belçikalı Milletvekilleri, siyasetçi ve Türk kökenli Belçika milletvekilleri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüştü.

Görmez, Belçikalı milletvekilleriyle görüştü
Heyetle görüşen Görmez şöyle konuştu:
"Öncelikle Belçika'dan böyle seçkin bir Parlementör grubunu burada ağırlamaktan, ülkemizde görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade ederim. Doğrusu Çağdaş Dünya'da belkide ilk defa farklı dinlerin, farklı kültürlerin düşüş yaşadığı bir Dünya'da yaşıyoruz, İnsanlık bunu bir fırsata çevire bilirdi. Siyasetler çok kültürlülüğü yönetememeye başladı. Artık Ülkelerin büyüklüğü, ürettikleri teknoloji ve yeniliklerle anılmıyor. Çok kültürlülüğü ve çok farklılığı birlikte yaşayan Ülkeler konuşulur oldu. İnsanlar kendileri sevgi, şevketle beslemeye gelen dinleri bile öteleştirebiliyor."
Brüksel Bölge Parlementosu Meclis Başkanı Julie De Groote, çok güzel karşılandıklarını ve çeşitli konularda görüştüklerini söyledi. Belçika'dan gelen heyet Diyanet işleri Başkanı Görmez'e sorular sorarak bilgiler aldılar ve birlikte fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz