Görüş Bildir

Gürsel Tekin eyleme destek verdi, penaltı attı

Chp'li bir grup, Pendik Batı Mahallesi, Ankara Caddesi üzerinde bulunan Pendik Belediyesi'ne ait futbol sahasının imar değişikliği yapılarak turizm ve ticaret alanına çevrildiği ardından geçtiğimiz salı günü ihaleyle satıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Gürsel Tekin eyleme destek verdi, penaltı attı

Bir dönem Pendik Spor'un antrenman sahası olarak da kullandığı yeşil sahada toplanan yaklaşık 50 kişilik partili sahanın ortasına kurdukları çadırda eylem yaptı. CHP'li eylemciler sahanın dört bir yanına 'AVM değil, spor sahası istiyoruz', 'Pendiklilere ait olan bu saha Pendik Belediyesi'nce satılmıştır', 'Hatıralarımızı satıyorlar' yazılı pankartlar astılar.
GÜRSEL TEKİN EYLEME KATILDI
CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan ve Pendik Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Tarık Balyalı'nın da aralarında bulunduğu eylemcilere CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de destek verdi. Tekin, eylemin yapıldığı futbol sahasına gelerek partililerden bilgi aldı.

"ÇEVREYE, YEŞİLE DUYARLI OLAN BÜTÜN İNSANLARIMIZIN TEPKİ GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ"

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, "Görüldüğü gibi insanların kullanabilecekleri yeşil alanı, spor yapabilecekleri bir alanı ne yazık ki satmışlar. CHP olarak gerek ilçe başkanımız gerekse de meclis grubundaki arkadaşlarımız çok ciddi mücadele ediyorlar. Konu yargıya taşındı. Çevreye, yeşile duyarlı olan bütün insanlarımızın tepki göstermesini bekliyoruz. Ne yazık ki AKP iktidarı böyle... Yeşilimiz, doğamız, derelerimiz, havzalarımız, her yere göz diktiler. Doğayı seven, insanı, yeşili, şehrini seven herkes 7 Haziran'da giderek bu yalancıları, talancıları bertaraf edecek" diye konuştu.

CHP GRUP BAŞKANI BALYALI: "BİZ BURALARDA TOP OYNAYARAK BÜYÜDÜK"
Pendik Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Tarık Balyalı ise yeşil alanın 1950'li yıllardan itibaren futbol sahası olarak kullanıldığını bir dönem ise Pendik Spor'un antrenmanlarını yaptığını ifade etti. Balyalı, "Burası 2013'na kadar burası spor alanıydı. 2013 yılının başında Pendik Belediyesi burada bir imar-plan tadilatı yaparak ve burayı turizm, ticaret alanına çevrildi. Daha sonra burası kentsel dönüşüm alanına girdi. 15 kat imar, 2.5 emsal verildi. İmar değişikliğinin hemen ardından geçen hafta ihaleye çıkılarak 49 milyona satıldı. Burası Pendik halkının ruhudur, geçmişidir. Biz buralarda top oynayarak büyüdük, bizim çocuklarımız da buralarda oynasın istiyoruz" dedi.
Gürsel Tekin, çadırın içinde bağlama çalarak türkü söyleyen partililere kısa bir süre eşlik etti. Ardından sahada top oynayan partililerin yanına giden Tekin, penaltı atışları yaptı. Tekin'in kullandığı üç penaltı atışını gole çevirememesi ise dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi