Görüş Bildir

HDP: Yargıtay KCK davalarında neden hızla onama kararları veriyor?

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, kamuoyuna 'KCK davalarında tutuklu kalmamıştır' söylemini yayan siyasi iktidarın, bu asılsız propagandaya son vermesini istedi. Beştaş, "Yıllardır KCK adlı davalardan tutuklu olanlar neden serbest bırakılmıyor? Hasta tutuklular neden hala cezaevinde tutuluyor, tahliyelerini kim kimler engelliyor?" diye sordu.

HDP: Yargıtay KCK davalarında neden hızla onama kararları veriyor?
Yazılı açıklama cyapan Beştaş, KCK davalarından tutuklu olanların tahliye edilmediği halde, bilinçli olarak böyle bir algı yaratıldığını savunarak şunları kaydetti:

KCK DAVALARININ ONANMASI "Hükümetin yargı eli ile yürütmüş olduğu siyasi operasyonların Türkiye hukuk ve demokrasi tarihinde açmış olduğu en büyük yaralardan biri hiç şüphesiz KCK yargılamalarıdır. Gerek yasal düzenlemeler ve bunların gerekçeleri, gerekse 2009- 2013 tarihleri arasında bu operasyonları yapan mercilerin söylemleri, dava dosyalarındaki delillerin hukuka aykırılıkları ve sahtelikleri, yürütülen operasyonların içi boş yargılamalar olduğunu gözler önüne sermiştir. 17- 25 Aralık'tan sonra yapılan yasal değişiklikler KCK davalarında da kimi tahliyeleri beraberinde getirse de, ne tutuklu sayılarının 10 bine dayandığı o günlerde, ne de bugün bu davalar Türkiye kamuoyunda hak ettiği şekilde tartışılmamış ve görmezden gelinmiştir. Bugün de KCK davalarından tutuklu olan herkes tahliye edilmediği halde, böyle bir algı bilinçli bir şekilde yaratılıyor. Üstelik yerel mahkeme kararlarından sonra temyiz edilen davalar da hızla Yargıtay tarafından onanarak, serbest kalan siyasetçilere tekrar cezaevi yolu açılıyor. Kamuoyuna 'KCK davalarında tutuklu kalmamıştır' söylemini yayan siyasi iktidara bu asılsız propagandaya son verme çağrısı yapıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi