Görüş Bildir

HDP verilmeyen 13 cenaze için eylem yaptı

Halkların Demokratik Partisi Mardin Millevekilleri'nin de aralarında bulunduğu DBP ve HDP'lilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, 13 YPG’linin cenazesinin Türkiye'ye girmesine izin verilmemesini, Mardin Valiliği’nde yaptıkları oturma eylemi ile protesto etti.

HDP verilmeyen 13 cenaze için eylem yaptı

Suriye'nin Rojava Bölgesi'nde çeşitli tarihlerde IŞİD ile girdikleri çatışmalarda yaşamını yitiren 13 YPG'linin cenazelerininHabur Sınır Kapısı'nda bekletilmesini protesto için HDP Mardin Milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli Mehmet Ali Aslan'ın da aralarında bulunduğu, DBP'li belediye başkanları, HDP ve DBP'li yöneticilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Mardin Valiliği binası içerisinde oturma eylemi başlattı.
Polisler ile HDP'liler arasında yaşanan gerginliği görüntülemeye çalışan basın mensupları, valilik binasından polis zoruyla dışarı çıkartıldı. Bir süre sonra HDP ve DBP’liler, valilik binasından çıkarak, eylemlerini valilik binasının önünde sürdürdü.
Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın özel kalem müdürü aracılığıyla HDP'li Milletvekilleri'ne yaptığı konuşma davetini kabul etmeyen milletvekilleri adına konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, sürecin kanla ve ölümle devam etmesinden yana olmadıklarını belirterek, "Sınırda bekletilen cenazelerin bir an önce Türkiye'ye girişi sağlanmalıdır. Dünyanın hiçbir yerinde, savaşlarda dahi cenazelere böyle yaklaşılmaz. Cenazeler 8 gündür bu sıcakta bekletiliyor. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur, saygısızlıktır" dedi.
Güvenlik güçleri, eylemin kanunsuz bir eylem olduğu ve kalabalığın dağılması konusunda uyarılarda bulunurken, HDP'li Yıldırım, cenazelerden bir sonuç alıncaya kadar oturma eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi