HDP'li Beştaş infaz dedi!

Hdp genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır'da dün gece PKK yandaşlarının yaptığı yasadışı gösteriler sırasında göstericilere polisin müdahalesi sırasında, açılan ateşte hayatını kaybeden kişiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sur ilçesinde önceki akşam özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Kadir Çakmak hayatını kaybetti.

HDP'li Beştaş infaz dedi!
HDP genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır'da önceki gece PKK yandaşlarının yaptığı yasadışı gösteriler sırasında göstericilere polisin müdahalesi sırasında, açılan ateşte hayatını kaybeden kişiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sur ilçesinde önceki akşam özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Kadir Çakmak hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, kar maskeli özel harekat polislerinin Kadir Çakmak'ı hedef gözeterek vurduğunu belirtirken, Çakmak'ın otopsi raporu da polislerin öldürme kastı ile ateş açtğını kanıtlamaktadır. Peş peşe yaşanan bu yargısız infazlar AKP Hükümetinin toplumsal gösterilere yönelik bir müdahale yöntemi haline dönüşmektedir. Kamu güvenliği adı altında güvenlik güçleri sokak infazları gerçekleştirmektedir. AKP hükümetini uyarıyoruz infazları durdurun" dedi.

BEŞTAŞ'IN İDDİASI Meral Danış Beştaş, "6 Aralık'ta Yüksekova'da polis kurşunuyla öldürülen Rojhat Özdel'in ardından bir infaz da Diyarbakır'da yaşandı. Sur ilçesinde önceki akşam özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Kadir Çakmak hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, kar maskeli özel harekat polislerinin Kadir Çakmak'ı hedef gözeterek vurduğunu belirtirken, Çakmak'ın otopsi raporu da polislerin öldürme kastı ile ateş açtığını kanıtlamaktadır. Peş peşe yaşanan bu yargısız infazlar AKP Hükümetinin toplumsal gösterilere yönelik bir müdahale yöntemi haline dönüşmektedir. Kamu güvenliği adı altında güvenlik güçleri sokak infazları gerçekleştirmektedir" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİ UYARIYORUZ Beştaş, "Güvenlik güçlerinin fütursuz bir biçimde sivilleri hedef alan bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve bu tehlikeli gidişat karşısında Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz. Çocukları öldürmekten vazgeçin. Pakistan'da ölen çocuklar için ağlarken, Berkin Elvanlara, Uğur Kaymazlara, Enes Atalara yenilerini eklemek ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. Bu ikiyüzlü politikaları terk edin. Kadir Çakmak'ın katillerini zaman geçirmeden yargı önüne çıkarın. HDP olarak Kadir Çakmak'ın ailesine başsağlığı dilerken, katillerinin yargı önüne çıkarılması için bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz