HPG'den iki şehit polis açıklaması: "Apocu Fedai Timi" Bizden Bağımsız Yerel Güç

KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit: Polisi öldürdüklerini dile getiren “Apocu Fedai Timi” tamamen bizden bağımsız ve yerel bir güçtür. PKK/HPG olarak yapılan bir eylem değildir. Eğer PKK tarafından yapılan bir eylem varsa bunu izahatı, gerekirse özeleştirisi de yapılır.

HPG'den iki şehit polis açıklaması:

Şanlıurfa’daki Suruç katliamına misilleme olarak İki polisin evlerinde başlarından tabancayla vurularak öldürülmesi ardından PKK açıklama yaparak saldırıyı üstlenmişti. PKK’nın askeri kanadı HPG tarafından yapılan ve ANF'de yayımlanan açıklamada şöyle denilmişti: “22 Temmuz günü bir Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak bugün sabah 06.00 sularında Ceylanpınar’da DAİŞ çeteleriyle işbirliği içinde olan 2 polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir.”

BBC TÜRKÇE’YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’ye açıklamalarda bulunan Kandil’deki KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit, Ceylanpınar’da iki polisin öldüğü saldırıyı PKK’nın yapmadığını iddia etti.

POLİSE YÖNELİK OLAN SALDIRI İLE İLGİLİ SORULARI YANITLA

PKK’lı Demhat Agit polislere yönelik saldırıyla ilgili soruları yanıtlarken, saldırıyı PKK'nın 2 polisi öldürmediğini belirterek şöyle devam etti: "Bunlar PKK'den bağımsız birimler. Bize bağlı olmayan, kendi içlerinde örgütlenmiş olan yerel güçlerdir diye açıklandı. Bizim yaptığımız bir şeyi üstlenmekle ilgili çekincemiz yok. PKK/HPG olarak yapılan bir eylem varsa bunun izahatı, gerekirse özeleştirisi yapılır."

Kaynak: Diyarbakır Söz