Kadınlar kendilerini kurşuna siper etmiş

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Yağmurca Köyü'nde, Çalış ve Yağan aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan, 3 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmada, kadınların kendilerini erkeklerin silahlı çatışmasına siper ettikleri için yaşamlarını yitirdiği belirtildi.

Kadınlar kendilerini kurşuna siper etmiş

 İdil'e bağlı Yağmurca Köyü'nde önceki gün arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen, 2'si kadın 3 kişinin öldüğü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişinin yaralandığı atışmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

>KURŞUNLARA SİPER ETTİLER

>Erkekler arasında silahlı çatışma çıktığını gören 29 yaşındaki Kevi Çalış, 25 yaşındaki Özgün Yağan, 24 yaşındaki Kadriye Yağan ve 23 yaşındaki Şirin Yağan, onları durdurmak için kendilerini düşünmeden kendilerini ortaya attı.

>AMA ERKEKLER DURMADI

>Kadınların araya girmesine rağmen erkekler çatışmayı sürdürünce vurulan Kevi Çalış ve Özgül Yağan kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi. Ağır yaralanan Kadriye Yağan ve Şirin Yağan'ın ise tedavileri sürüyor.

>Köydeki erkeklerin çatışmasına kendilerini siper ettikleri için hayatlarını kaybeden kadınların cenazeleri önceki gece otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, ağır yaralı olan kadınlar Diyarbakır ve Mardin'deki hastanelerde tedavileri sürüyor.

>Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı Yağmurca Köyü'ne giriş ve çıkış yasağı devam ediyor.  Kendilerini kurşunlara siper eden ve cenazeleri Diyarbakırdaki Adli Tıp Kurumundan alınan Keve Çalış ve Özgül Yağan adlı iki kadın cenazesi, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Yağmurca köyü mezarlığında defnedildi.

>BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

>Ağır yaralılardan Özel Batman Dünya Hastanesi'ne kaldırılan Ramazan Yağan'ın (18) beyin ölümünün gerçekleştiği bildirilirken, Ramazan ve Özgül Yağan'ın annesi olan 50 yaşlarındaki Kadriye Yağan'ın ise halen Yoğum Bakım Servisi'nde tutulduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz