Görüş Bildir

Kobani'de ölen MLKP militanı Adana'da toprağa verildi

Kobani'de YPG/YPJ saflarında IŞİD ile girdiği silahlı çatışmada ölen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) terör örgütü üyesi 'Alişer Dersim' kod adlı Emre Aslan, Adana'da toprağa verildi.

Kobani'de ölen MLKP militanı Adana'da toprağa verildi
Kobani'de 24 Şubat'ta öldüğü belirtilen Emre Aslan'ın cenazesi Diyarbakır'dan karayolu ile Adana'ya getirildi. Aslan için Şakirpaşa Cemevi'nde yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı bir tören yapıldı. Törenin ardından kalabalık, cenaze kortejiyle birlikte Emre Aslan'ın Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evine kadar yürüdü. Emre Aslan'ın posterleri, PKK bayrağı ve Öcalan'ın fotoğraflarının taşındığı tören sırasında, polis telsizlerinden sık sık geçilen anonslarla ekipler, bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıldı.
Emre Aslan'ın cenazesi daha sonra götürüldüğü Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi. Grup cenaze töreninin ardından olaysız dağıldı. Gün içerisinde cenaze yüzünden mahalledeki işyerlerinin kepenklerinin kapalı olması dikkat çekti. Akşam saatlerinde ise Seyhan İlçesi'nin Güney Mahalleleri'nde küçük çaplı korsan gösteriler yapıldı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi