Kobani'ye Bağımsızlık İstediler

Diyarbakır'da Kürt bayrakları ile yürüyüp Kobani'ye bağımsızlık istediler

Kobani'ye Bağımsızlık İstediler
Diyarbakır'da faaliyet gösteren Kürdistan Gençlik Hareketi üyesi yaklaşık 50 kişi, Ofis Semti'nden, belediyenin adını 'Şeyh Sait Meydanı' olarak değiştirdiği Dağkapı Meydanı'na yürüyerek, Kobani için bağımsızlık istedi. Merkez Yenişehir İlçesi Ofis semtindeki dernek binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik Kürdistan Gençlik Hareketi üyesi, ellerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kullandığı bayraklarla yürüyüşe geçti. 'Yaşasın Peşmerge ve gerrila', 'Yaşasın Kürdistan'ın devlet oluşu', 'Kanton değil bağımsızlık istiyoruz', 'Şehide saygı, Kantona hayır' ve 'Demokratik Suriye zihniyetini lanetliyoruz' Türkçe ve Kürtçe ve yazılı dövizler taşıyıp sloganlar attı

KÜRT BAYRAKLARIYLA YÜRÜDÜLER Meydanda toplanan grup adına Türkçe ve Kürtçe açıklamalar yapıldı. Türkçe açıklamayı okuyan Pelda Biksar, Kobani'yi savunmak için canını veren şehitleri saygıyla andıklarını belirterek şunları söyledi: "Kobanili kardeşlerimizi yalnız bırakmayan ve her türlü desteği sağlayan Kürdistan Hükümeti'ne teşekkür ediyoruz. Kobani merkezin teröristlerden temizlenmesi büyük bir başarıdır ve tüm Kürt'leri mutlu ediyor. Ama bu mutluluğun daim kalması için bu başarının, Kürdistan'ın Güney Batısı'nın bağımsızlığıyla taçlandırılması gerekiyor. Aksi taktirde bu mutluluk, yerini daha büyük acılara bırakacaktır. Biz şimdi Kobani merkezin teröristlerden temizlenmesine mutlu olduğumuz kadar, Kobani'nin geleceği ile ilgili de bir o kadar endişeliyiz. Bundan sonra ne olacak?"  

'KANTON DEĞİL BAĞIMSIZLIK' Kobani'nin IŞİD teröristlerinden temizlenmesine rağmen hala Kanton'da ısrar olduğunu belirten Biksar şöyle devam etti:

"Şimdiki durumu değerlendirdiğimizde, hala kantonlarda ısrarın olduğunu görüyoruz. Kantonların sadece Kürtlerin ölümüne ve Kürt şehirlerinin boşaltılmasına neden olduğuna hepimiz şahit olduk. Bu yüzden bundan sonra kantonlarda ısrar etmek, Kürtlerin ölümünde ısrar etmek anlamına geliyor. Kurtuluş, sadece bağımsızlıkla mümkündür. Biz, Kobani başarısında kahraman peşmergelerden ve Kürdistan hükümetinin oynadığı önemli rolden söz etmeden, 'Kobani Kürt ve Türk devrimcilerinin zaferidir' diyen zihniyeti lanetliyoruz. Biz Kürdistan Gençlik Hareketi olarak diyoruz ki; amacı bağımsızlık olmayan hiç bir savaş, biz Kürtlerin savaşı değildir."

Grup üyeleri daha sonra sivil ve çevik kuvvet polislerinin eşliğinde aynı güzergahtan olaysız geri döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz