Görüş Bildir

Kürt partsisinden Kayapınar Belediyesi'ne ziyaret

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına katılmak özere Diyarbakır’a gelen Partiya Çareseri Demokratik Kürdistan (PÇDK) heyeti, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ’ı ziyaret etti.Belediye Başkanvekili Dağ,” Bölge coğrafyasında yaşayan Kürtlerin bir araya gelmesi bakımından da önemli bir gün olacak. Barış adına önemli bir kutlama olacak. “ şeklinde konuştu.

Kürt partsisinden Kayapınar Belediyesi'ne ziyaret

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına katılmak özere Diyarbakır’a gelen Partiya Çareseri Demokratik Kürdistan (PÇDK) heyeti, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ’ı ziyaret etti.

Gelen konukları makamında ağırlayan Başkan Vekili Mahmut Dağ,. Kürtlerin birlikteliğinin en büyük göstergesinin Diyarbakır’da yapılacak Nevruz kutlamalarına farklı ülkelerden Kürtlerin bir araya gelmesi ve aynı duygularda olmasının önemli olduğunu söyledi.

                                                                

‘BARIŞ NEVRUZU OLACAK’

Dağ,”Bu yılkı Newroz tarihi öneme sahip. Bu anlamda Dünyanın gözü yarın Diyarbakır’da olacak. Bölge coğrafyasında yaşayan Kürtlerin bir araya gelmesi bakımından da önemli bir gün olacak. Barış adına önemli bir kutlama olacak. “ şeklinde konuştu.

Gelen heyet adına açıklama yapan Kawa Nadir de , “ Kürlerin diriliş bayramı Newroz'u Diyarbakır’da kutlamak bizim için büyük bir onur. Bu tarihi kutlamayı Kürt kardeşlerimizle kutlayacağımız için çok heyecanlıyız. Bu Newroz tüm Kürtlere ve bölgeye barış ve özgürlükler getirmesini diliyoruz. Bizi böyle sıcak karşıladığınız için teşekkür ederiz .” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi