Görüş Bildir

Kutlu Doğum Coşkusu Başladı

Peygamber Sevdalıları tarafından peygamberimizin dünyaya teşrifi nedeniyle Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Tepe Beldesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti.

Kutlu Doğum Coşkusu Başladı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından peygamberimizin dünyaya teşrifi nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Programları start aldı. Bismil İlçesi Tepe Beldesinde bu sene ilk defa açık alanda düzenlenen kutlu doğum etkinliğinde Peygamber aşıkları bir araya gelerek, tekbir ve salavatlar eşliğinde nurlu doğumu coşkuyla kutladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan mevlit ve Grup Vuslat'ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmaca olarak katılan Mola Kerbela Şanlı, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Peygamberimizin hayatından örnekler aktararak ilim ve ilmin önemine değindi. Şanlı, ilme ve peygambere önem verilmediği için bu gün İslam aleminin esaret altında olduğunu belirtti.

MERHAMET VE ŞEFKAT

Peygamberimizin merhamet ve şefkatinden de örnekler veren Şanlı, "Bir gün peygamberimiz eve giderken yetim bir çocuğun ağladığını görüyor. Çocuğun kulağına 'benim, senin baban Aişe'nin annen olmasını istemez misin?' diyerek çocuğun gönlünü alıyor." Diyerek her konuda olduğu gibi bu konuda da peygamberimizi örnek almamız gerektiğini söyledi.

PEYGAMBERİ SEVMEK

"Kişi, beni ailesinden, malından canından daha çok sevmediği müddetçe kamil bir iman getirmiş değildir" Hadisi Şerifi'ni hatırlatan Kerbela Hoca, "Nasıl peygamberimiz (s.a.v) kendi ümmeti için yanıp tutuşuyorsa bizim de onun için yanıp tutuşmamız ve onun yolunun takipçisi olmamız lazım. Peygamberimiz şefaat için ümmetim ümmetim diye ağlıyordu. Sırf ümmeti Cennete girebilsin, Cehennem'de yanmasın diye ve Allah bu duasını kabul etti. Ama şimdilerde nice Ebu Cehiller peygamberimize hakaret edip, Kuran'a dil uzatıp Kuran'ı yakmaktadır. Müslümanların buna sessiz kalmamaları lazım" dedi. İslam'a saldıranlara seslenen Kerbela Hoca, 'Ey Ebu Cehiller biz var oldukça siz Resululah'a ve Kuran'a hakaret edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

İlahi ve ezgilerle devam eden programda, 9 yaşındaki İrem Çelebi'nin seslendirdiği 40 yaşındasın şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

MÜMİN KADIN VE ERKEKLER

Daha sonra mikrofona gelen Mahmut Akgül, Türkçe yaptığı konuşmasında, bu topluluğu bir araya getiren şeyin İslam kardeşliği olduğunu belirterek, "Kişi kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe gerçek mümin olmaz" hadisini hatırlatarak İslam kardeşliğinin önemine değindi.

Mümin kadın ve mümin erkeğini dinini ve peygamberini tanımasının farz olduğunu ifade eden Akgül, son olarak ilimi ve peygamberimizin hayatını ailemize öğretmemiz gerektiğini belirtti.

Program Grup Vuslat seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcıları coştururken, program Mola Sabri Ortaç'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi