Görüş Bildir

Liderlerin yeni yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayımladığı yeni yıl mesajında Suriye’de Mart 2011’den beri devam eden çatışmaların sona ermesi için Uluslar arası toplumu göreve çağırdı.

Liderlerin yeni yıl mesajı

Bugün yayınladığı yeni yıl mesajında Suriye’deki kanın son bulmasını dilediklerini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Suriye halkınn demokratik bir rejime sahip olmasını umduklarını belirtti.

Türkiye’nin sınır bölgelerinde kurulan kamplarda şu ana kadar resmi verilere göre 147 bin Suriyeli yaşıyor.

Gül ayrıca, Türkiye’nin kaderini değiştirmek için gerekli adımlardan biri olan Yeni Anayasa’nın şu anda Meclis Komisyonu’nda görüşüldüğünü ifade etti. Yeni anayasa çalışmalarının bir yılı aşkın bir süredir devam ettiğini vurgulayan Gül, çalışmanın kamuoyunun beklentilerini karşılayacağını umduğunu bildirdi.

Avrupa’daki ekonomik kriz ve Ortadoğu’daki son duruma da değinen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin hızlı ekonomik büyümesine de dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, yeni yılda terörle mücadelede konusuna da daha fazla odaklanmak istediklerini belirterek “Türkiye, ülkedeki istikrar ve güven ortamını muhafaza etmek için milletin birliğini bozmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

BDP’NİN YENİ YIL MESAJI

Barış ve Demokrasi Partisi eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak da yayınladıkları yeni yıl mesajında “2013 yılının barış, istikrar, demokrasi ve özgürlük getirmesini diliyoruz” açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJI

Ana Muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada “Ak Parti sayesinde 2012’deki yüksek vergiler, yolsuzluk ve haksızlıklarla dolu bir yıl oldu. 2013 yılının tüm insanlık için mutlu, huzurlu, sağlıklı ve müreffer bir yıl olmasını diliyorum’ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi