Görüş Bildir

'Maşallah'lık vakıf incelemeye alındı!

HDP’li Altan Tan’ın, Meclis kürsüsünde bazı iddiaları dile getirmesiyle gündeme gelen ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın mal varlığı için “Maşallah” yorumu yaptığı Örfioğlu Vakfı’na ilişkin gelişmeler, yeni bir boyut kazandı.

'Maşallah'lık vakıf incelemeye alındı!
HDP’li Altan Tan’ın, Meclis kürsüsünde bazı iddiaları dile getirmesiyle gündeme gelen ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın mal varlığı için “Maşallah” yorumu yaptığı Örfioğlu Vakfı’na ilişkin gelişmeler, yeni bir boyut kazandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, vakıf evlatlarının, vakıf mallarından pay alamadıklarına yönelik haber üzerine soruşturma başlattı.

GÜVEN İFADE VERDİ Vakıfta hak sahibi olup hiç gelir elde edemeyen diğer aile üyeleri de şikâyette bulundu. Vakfın mütevellisi M. Tevfik Güven’in 3 saat şüpheli sıfatıyla ifadesine başvuran savcılık, vakfın yaptığı kat karşılığı sözleşmeler ile aynı tarihlerde yapılan daha yüksek yüzdeli emsal sözleşmeleri de karşılaştırmalı olarak incelemeye aldı.

İKİNCİ UZANLAR Soruşturmayı genişletmesi beklenen savcılığın, sözleşme yapılan pek çok müteahhidi de ifadeye çağırabileceği belirtiliyor. Şikâyette bulunan vakıf evlatlarından Serap Turgut, “ikinci Uzanlar davası ile karşı karşıya olduklarını” belirterek, daha önce defalarca şikâyet etmelerine karşın dosyaların bir şekilde hep kapandığını söyledi.

YOLSUZLUK BÜYÜK Turgut, vakıfta büyük usulsüzlükler olduğunu savundu, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Diyarbakır Belediyesi, bu vakfın yürüttüğü işlemlere hep göz yumdu. Bu kadar belgeye rağmen soruşturma yine kapatılırsa Cumhurbaşkanlığı önünde eylem yapma kararımız var” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi