Görüş Bildir

MİT TIR’larını durduran TİM’e operasyon

Geçtiğimiz yıl Adana’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla alakalı 10 muvazzaf askerden 5’i Ankara’da gözaltına alındı.

MİT TIR’larını durduran TİM’e operasyon

İstanbul merkezli operasyon kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, biri yarbay, biri üsteğmen ve üçü astsubay 5 muvazzaf askeri gözaltına aldı.

Şüphelilerin işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen, kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015'de düzenlenen ikinci operasyonda, "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı vermişti.

Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Soruşturma kapsamında, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının "Selam Tevhid" dosyası kapsamında yapıldığının tespiti üzerine, 5 Nisan'da başlatılan üçüncü operasyonda aralarında yarbay ve binbaşıların da bulunduğu 19 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında düzenlenen 3 operasyonda, 47 tutuklu bulunuyor.

Aralarında bir yarbayın da bulunduğu 10 muvazzaf asker hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi