Görüş Bildir

PKK artık tarihe karışmıştır

PKK'nın eski yöneticilerinden olan Nizamettin Taş, çözüm sürecini ve son silah bırakma çağrılarını değerlendirdi. “Aslında PKK artık bitmiştir, oynayacağı rolü oynamış ve tarihe karışmıştır” diye konuştu.

PKK artık tarihe karışmıştır

 PKK’nın eski yöneticilerinden olan Nizamettin Taş:  Kandil’in Öcalan'ın silah bırakma çağrısına uyacağını belirterek, “PKK, bu bağlamda kendisini bağlamış oldu. Yöneticileri, bu işin arkasında olduklarını Öcalan'ın tezini benimsediklerini dile getirdi. Kongre kaçınılmaz olarak gerçekleşecek. PKK dönemi tarihsel açıdan artık bitmiştir. Dolmabahçe açıklaması da bunun fiilen gerçekleştiğinin kanıtıdır” diye konuştu.

>Nizamettin Taş, PKK’nın Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısına uyacağını dile getirerek "Eğer bu süreç içerisinde gündemi değiştirebilecek ciddi bir provokasyon olmaz ise PKK yönetimi, kongreye gidip Öcalan'ın çağrısına uyarak Türkiye'de silahlı mücadelesine son verdiğini ilan edecek. Öcalan'ın kararına Kandil'de karşı çıkabilecek hiçbir güç yok" ifadelerini kullandı.

>Erbil’de siyasi çalışmalar yürüten PKK eski yöneticisi Nizamettin Taş,  Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısını AA muhabirine anlattı.

>Öcalan'ın verdiği karara Kandil'de karşı çıkacak hiçbir gücün olmadığını anlatan Nizamettin Taş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öcalan'ın çağrısını erteleme veya kabul etmeme gibi bir durum söz konusu değil ki PKK, Öcalan'ın çağrısını kabul ettiğini tekrar etti. Önümüzdeki günlerde ya da aylarda yapılacak kongrede de  ‘Biz 30 yıllık silahlı mücadelemize son veriyoruz ve bu temelde güçlerimizi çekiyoruz’ diye görüş bildirecekler ve bu kararı alacaklardır."

>PKK ARTIK HÜKMEN BİTMİŞTİR                                        

>PKK eski yöneticilerinden Nizamettin Taş, “Aslında PKK bitmiştir. Yani oynayacağı rolü oynamış  ve tarihe karışmıştır. Gerisi uzatma ve Türkiye'nin alacağı tavrına bağlı olarak şekillenir. Ancak PKK bitmiş ve tasfiye olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi