PKK'ya 5. dalga!

Türkiye, PKK ve IŞİD'e yönelik çok yönlü sınır ötesi harekâtının 5. gününde PKK mevzilerini Derecik, Aktütün ve Tekeli taburlarından Fırtına obüsleri ile bombaladı. Diyarbakır ile İncirlik'ten gün boyu havalanan savaş jetleri de yurtiçindeki PKK hedeflerini hedef aldı

PKK'ya 5. dalga!

PKK ve IŞİD'e yönelik çok yönlü sınır ötesi harekâtın 5. gününde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı hudut taburları, Hakkâri ve Şırnak karşısındaki PKK mevzileri ile teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı alanlar Fırtına obüsleri tarafından hedef alındı.

Önceki gece sınırlı sayıda savaş jetiyle yurtiçi ve yurtdışındaki PKK mevzilerini vuran TSK unsurları bu Sabah Derecik, Aktütün ve Tekeli taburlarından sınır ötesi mevzileri hedef aldı. Operasyonda PKK militanlarının geçiş güzergâhlarının da vurulduğu ifade edildi.

YURTİÇİ HEDEFLERDE

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü ve İncirlik Üssü'nden de  gündüz saatlerinde sınırlı sayıda jetin havalandığı belirtildi. Alınan bilgilere göre, havalanan jetlerin keşif maksatlı Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'taki IŞİD ve PKK mevzilerine yönelik operasyon icra etti. Aynı şekilde insanlı keşif uçakları ile insansız hava araçları da keşif maksatlı olarak, TSK unsurlarının PKK ve IŞİD hedeflerine verdiği zayiatı tespit etmekle görevlendirildi.

ÖĞLENE KADAR SÜRDÜ

8. Ana Jet Üssü'ndeki "Pars" filonun (181. Filo) daha sonra da PKK'nın yurtiçindeki mevzilerini hedef aldıkları öğrenildi. Askeri kaynakların doğruladığı operasyon dört F-16 ile yapıldı. Operasyon sabah 08.30 sıralarında başladı ve öğlene kadar sürdü. Bu operasyonda Hakkâri ve Şırnak kırsalındaki PKK kampları vuruldu.

KANDİL DAĞINDA DUMAN

TSK'nın Kandil bölgesine düzenlediği hava operasyonundan sonra bölgede çekilen görüntülerde, Kandil dağlarında yükselen dumanlar görülüyor. Gece dağlara atılan bombaların neticesinde çıkan yangın an be an görüntülenirken, gündüz ise hala alevlerin devam ettiği gözlendi. PKK’lıların ise bölgede güvenliklerini sağlamak için geçiş noktalarına kurdukları kontrol sayısını artırdıkları görüldü. Kandil'in giriş noktalarında ise daha önce muşambadan yapılan Öcalan posterinin, bu kez briketler kullanılarak yapıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Kandil Dağı çevresinde çiftçilik yapan yöre halkı ise bombardımandan korktukları için bölgeden mecburen ayrıldıklarını belirtti.

SINIR BİRLİKLERİNDEN ATEŞ

 Buarada dün sabah saat 09.00 sıralarında Irak'ın sıfır noktasında bulunan Derecik 34'ncü Hudut Taburu, Umurlu 34'üncü Sınır Bölüğü, Aktütün Köyü'nde konuşlu Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı, Tekeli Köyü'nde konuşlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ve Yeşilova köyünde konuşlu Yeşilova Hudur Sınır Tabur Komutanlığı'ndan yoğun top ve obüs atışları yapıldı.

Yapılan top atışlarının ardından ilçe merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Yeşilova Köyü'nden de, sınırın karşı tarafındaki alanlardan dumanların yükseldiği görüldü. Yeşilova Köyü'ne bağlı Anadağ Mezrası ile yakınında bulunan Mamreş Tepesi'nde de çalılık alanlarda yangın çıktı. Köylüler, top atışlarından sonra yangının çıktığını ileri sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz