Görüş Bildir

POLİSE SALDIRIDA TAHLİYE ÇIKTI!

Polis servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davada tahliye çıktı.

POLİSE SALDIRIDA TAHLİYE ÇIKTI!

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokuluna ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili duruşmaya devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Neytullah Bayram, Mevlüt Özbey, Ali Nergiz, Halis Yıldeniz, Murat Yıldeniz ve Ramazan Benice hazır bulundu.

Mahkeme, olay tarihindeki güvenlik kamera kayıtlarının istenilmesi için Türkiye Elektrik İletişim A.Ş'ye (TEİAŞ) yazılan müzekkereye cevap verildiğini bildirdi.

TEİAŞ'ın yazısında, söz konusu güvenlik kamera kayıt cihazının 09 Ekim 2008 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından tutanakla alındığının belirtildiği kaydedildi.

POLİS OTOSUNA SALDIRI

Mahkeme heyeti, güvenlik kamera kayıt cihazıyla ilgili olarak emniyet müdürlüğüne yazı yazılarak, görüntü kayıtlarına veya cihaza el konulup konulmadığı ve görüntülerin bir örneğinin alınıp alınmadığı hususunun sorulmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, bazı sanık avukatlarının talebi üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından haklarında davaya konu saldırı olayıyla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle soruşturma yürütülen terör örgütü üyeleri Orhan Figan, Mehmet Diker ve Muhammed Demir ile ilgili dosyanın bir örneğini istedi.

Mahkeme, sanıklardan Mevlüt Özbey'i ''mevcut delil durumu, bu sanık yönünden delillerin toplanmış olup karartma ihtimalinin bulunmayışı, sanığın tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak'' tahliyesine karar verdi.

Diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi