Patlama sonrası aileler Adli Tıp’a akın etti

Adli Tıp Savcısı Musa Yücel, Adli Tıp Kurumu’nda 40 kişiye ait ceset bulunduğunu belirterek, 6 kişiden oluşan bir heyetin 40 kişiye ait olan cesetlerden 5’inin otopsisinin tamamlandığını söyledi.

Patlama sonrası aileler Adli Tıp’a akın etti

Ankara’da sabah saatlerinde Gar’da meydana gelen patlama olayında cesetler Ankara Adli Tıp Kurumu’na intikal ederken, ölenlerin yakınları ve kayıp olarak aranan şahısların yakınları da Adli Tıp Kurumu’na akın etti. Burada Adli Tıp Savcısı Musa Yücel Adli Tıp Kurumu’nda 40 kişiye ait ceset bulunduğunu belirterek, 6 kişiden oluşan bir heyetin 40 kişiye ait olan cesetlerden 5’inin otopsisinin tamamlandığını söyledi. Adli Tıp Kurumu’na gelen HDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve beraberindeki avukatlar kuruma özel izinle giriş yaptı.

Bir süre sonra Adli Tıp Kurumu önüne gelen Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, içeride yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Canduran, “Şimdi 4 avukat 3 adli tabip uzmanları ve milletvekillerimiz ile birlikte içeriye girdik. Şu anda içeride cesetler var. 6 tane cesedin tespiti ve yazım işlemleri devam ediyor. Burada hazırlanan listeyi içeriye götüreceği ve orada listedeki isimlerle karşılaştırıp tek tek burada olan varsa alıp içeriye vekilleri, avukatları ile birlikte götürebiliriz. Bunun da izni alındı. İçeri de işlem devam ediyor. Hepimiz tek tek orada izledik. Şu ana kadar hiçbir olumsuzluk yok. Sakin olun” dedi.

Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen ölenlerin yakınlarının otopsi istemediklerini belirtmesi üzerine Başkan Canduran , “Biz onları ileteceğiz içeriye. Milletvekili arkadaşlarımız var. Her şey içeride yolunda. Şimdi sizdeki listeleri almaya çalışıyoruz. Cenazelerin hepsi burada değil. Yaklaşık 40’ı burada. Ama ölü muayeneleri hastanede yapılıyor, klasik otopsiler burada yapılıyor. Tamamının buraya getirileceği bildirildi bize. Hiç hastane önlerinde beklemeyin. Az bir şey daha sabredin. Burada olan arkadaşlarımızın isimlerini alabilirsek karşılaştırma yapacağız. Tespitin ardından da defin işlemleri yapılacak. Şu ana kadar 7 kişinin kimliği tespit edildi” dedi.

Cenaze sahipleri Adli Tıp Kurumu önünde ağlarken, yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz