Ramazan Akyürek tutuklandı

2007 yılında suikast sonucu öldürülen Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak, adliyeye sevk edilen Ramazan Akyürek tutuklandı.

Ramazan Akyürek tutuklandı

Cuma sabahı Çağlayan Adliyesine gelen Ramazan Akyürek, kendisine yöneltilen iddiaları yalanladı. Akyürek Başsavcı tarafından 4 saat sorgulandıktan sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi tarafından verilen tutuklama kararında Akyürek'in tutuklanmasına sebep olan olaylar özetle anlatıldı. Kararda dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın ifadesinin Akyürek'i yaktığı anlaşıldı.

Hakim tutuklama kararına bir başka gerekçe ise Cinayet günü olan 19 Ocak 2007 günü Muhittin Zenit isimli polise polis muhbiri Erhan Tuncel'i aratarak cinayet bilgilerini teyit ettirmesi yapıldı. Zenit savcılık ifadesinde amirlerinin kendisini yem olarak kullandıklarını iddia etmişti.

Kararda cinayetin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı sorgu sayfasından Hrant Dink linkinin kapatılması da gerekçe olduğu belirtildi. Dink suikastının işlendiği dönemde Malatya İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde PKK, Organize Suçlar, ve Toplumsal olaylar masalarının amiri olarak görev yapan Emniyet amiri Loğoğlu, savcılıkta ifade vermiş, İstihbarat Ağı üzerinden online giriş yaparak Hrant Dink dosyasını sorguladığını anlatmıştı. İncelemesinde Ramazan Akyürek imzalı tüm istihbarat raporlarını gördüğünü anlatan Emniyet Müdürü, bu sırada Yasin Hayal'in telefon numarasına ulaşarak Hayal ile ilgili de data kayıtlarından sorgulama yaptığını fakat Dink dosyasına baktıktan hemen sonra İstihbarat Daire Başkanlığı'nca Dink'e ait İDB kayıtları kapatıldığını bir daha da İDB kayıtlarından Dink dosyasına giremediklerini kaydetmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz