Görüş Bildir

Seçime kadar çatışmasızlık

PKK'nın lider kadrosunda yer alan Duran Kalkan, Dolmabahçe'de yapılan açıklamanın, "seçime kadar bir çatışmasızlık durumu" olduğuna işaret ederek, "AKP her şeyi seçim için yapıyor. Gelişmeler seçim sonuçlarına göre olacak, bunu her kes bilmek durumundadır" dedi.

Seçime kadar çatışmasızlık

PKK liderlerinden Duran Kalkan, 28 Şubat ’ta Dolmabahçe’de HDP- AKP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

>Fırat Haber Ajansı’nda yer alan haberde, 28 Şubat tarihli ortak açıklamadan çıkan temel sonucun “seçime kadar bir çatışmasızlık durumu” olduğuna dikkat çeken Kalkan, sürece ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

>“Somut, niyet beyanları ve bu anlamdaki taahhütler dışında somut olan birlik, ittifak bu düzeydedir. Bu anlamda da zaten 2013 Newroz’undan itibaren Önder Apo’nun çağrısıyla oluşmuş bir süreç vardı. AKP’nin tutumu nedeniyle bu süreç tehlikeye girdi, riske girdi. Neredeyse bitme noktasına geldi. Yeniden Dolmabahçe’deki açıklamayla böyle bir tutumun hem Önder Apo tarafından, hem de AKP Hükümeti tarafından ortaya konması en azından seçime kadar sürecek bir çatışmasızlık, eylemsizlik durumunun iki tarafça da kabul edildiği ve sürecin bu biçimde devam edeceği anlamına geliyor.”

>“GELİŞMELER SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE OLACAK”

>Sürecin seçimle birleştiğine bir kez daha vurgu yapan Duran Kalkan, AKP’nin de süreci secim süreci olarak ele aldığını ve her şeyi seçim için yaptığını öne sürerek, “Gelişmeler seçim sonuçlarına göre olacak, bunu her kes bilmek durumundadır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi