Soruşturma sürüyor!

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Ekim'de Emniyet Müdürü Ürker'i hedef alan saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü, Savcı Demirağ'ın hazırladığı iddianamenin sadece yakalananlanların 'terör örgütü üyeliği'yle ilgili olduğunu açıkladı.

Soruşturma sürüyor!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekim ayındaki Kobani olayları sırasında Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini, bu konuda herhangi bir kararın verilmediğini açıkladı. Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, yaptığı yazılı açıklamada, Yenişehir Mahallesi'nde 9 Ekim 2014'te Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, koruma görevlisi polis Uğur Atlı'nın da yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili son günlerde basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

SAVCILIK AÇIKLAMASI Genç ilçesinde 4 örgütü mensubunun ölü ele geçirildiği olayın ardından "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanan 2 sanıkla ilgili "Devletin bütünlüğünü ve birliğini bozmak, terör örgütü üyesi olmak, kasten insan öldürmek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Aygül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şüphelilerden A.K ve E.Ş. hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan yürütülen soruşturmanın, şüphelilerin tutuklu olmaları da göz önüne alınarak tefrik edilmiş ve haklarında terör örgütü üyesi olmak suçundan hazırlanan iddianame Bingöl Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur. Terör saldırısında adı geçen şüpheliler A.K ve E.Ş. hakkında bahse konu terör saldırısına katılıp katılmadıkları hususundaki soruşturma henüz sonuçlanmamış ve bu konuda herhangi bir karar verilmemiştir"

DHA'nın yayınladığı idianame Cumhuriyet başsavcısının açıklasından Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik'le ilgili iki soruşturmanın sürdürüldüğü ortaya çıkıyor. Doğan Haber Ajansı'nın perşembe günü yayınladığı Bingöl Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirağ tarafından hazırlanan iddianamede ise tutukluların Emniyet Müdürü Ürker'e saldırıyla bağlantılarının kurulmadığı belirtiliyordu. İddianamede, öldürülen PKK'lılardan Ramazan Özmaskan'ın parmak izleri ile, 23 Haziran 2011 tarihinde Varto-Karlıova karayolunun 3'üncü kilometresindeki özel bir sürücü eğitim kursu alanı girişine el yapımı bomba yerleştirilmesi olayında elde edilen parmak izlerinin aynı olduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamede, tutuklu yargılanan Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik'in ifadelerine de yer verildi. Kılıçgedik ve Şenyuva hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12'şer yıl hapis cezası istendi. Ancak sanıklar hakkında, emniyet müdürüne saldırıyla ilgili bir suçlama yok. İddianamede şehit ve yaralı polislerin adı da geçmiyor. Araçta bulunan kalaşnikofların balistik incelemesi de yine iddianamenin eklerinde yer almıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz