Görüş Bildir

Terör Örgütü DAEŞ Sınıra Set Örüyor

Türkiye 'nin savaş uçakları ve obüslerle IŞİD hedeflerini vurmasıyla gözlerin çevrildiği Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki IŞİD denetimindeki Cerablus kenti sessizliğini koruyor.

Terör Örgütü DAEŞ Sınıra Set Örüyor

Karkamış'ın karşısındaki Suriye'nin Cerablus kenti geçen yıl ocak ayında IŞİD militanlarının kontrolüne geçti. Kontrolün IŞİD'e geçmesinin ardından Karkamış Sınır Kapısı da güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatıldı. Halen kapalı olan sınır kapısının bulunduğu bölgede Türk bayrağı dalgalanırken, 30 metre ilerisindeki Cerablus Sınır Kapısı'ndaki direkte ise IŞİD bayrağı asılı duruyor.

IŞİD SINIRA 500 METRE MESAFEDE HENDEK KAZIYOR

Yaklaşık 1 ay önce Cerablus'un doğusunda hendek kazarken fark edilen IŞİD militanları, bu kez kentin kuzeyinde iş makineleri ile hendek kazmayı sürdürdüğü görüldü. Karkamış'ın Karanfil Mahallesi'nin karşısındaki bölgede Türkiye sınırına 500 metre mesafede IŞİD militanlarının 2 ayrı noktada iş makineleriyle hendek kazdığı ve bu işlem sırasında ortaya çıkan toprak ile de ayrıca set oluşturduğu görüldü.

CERABLUS SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Gün boyu gözlerin çevrildiği Cerablus ise sessizliğini korudu. Bazı IŞİD militanlarının inşaat halindeki bir binada görüldüğü Cerablus'un iç kesimlerinde ise zaman zaman tek el silah sesi yankılandı. Gün boyu birkaç kez silah sesinin duyulduğu Cerablus sınırındaki Karkamış'ta ise güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu görüldü. Cerablus'u gören ve obüslerin konuşlandırıldığı hakim tepedeki Köprübatı Hudut Karakolu'nda görevli askerlerin gözetleme kulesinden sürekli olarak Suriye tarafındaki gelişmeleri takip ettiği öğrenildi. Bu arada kule ve kulübelerde nöbet tutan askerlerin yanı sıra zırhlı araçlarla da sık sık sınır hattında devriye görevi yapılıyor.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi