Yakıt krizi!

Diyarbakır'da polis araçlarına yönelik tasarruf amaçlı yakıt kısıtlaması krize yol açtı. Skandalın kamuoyuna yansıması tartışma yaratırken, İl Emniyet Müdürlüğü, tasarrufa riayed edilmesi kapsamında geçici bir düzenleme olduğunu bildirdi.

Yakıt krizi!
Diyarbakır'da polis araçlarına yönelik tasarruf amaçlı yakıt kısıtlaması krize yol açtı. Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz nedeni ile bütün şubelere gönderilen bilgi notunda bütün birimlere akaryakıt haklarının bittiği bildirildi.

İhale ile Atik Petrol Ürünleri’nden temin edilen akaryakıt haklarının bittiğini belirten Yavuz, araçlara verilen akaryakıtın yüzde elli düşürülmesi anlamında emir verdi. Şube müdürlüklerine gönderilen yazıda yakıt tasarrufunun ünite amirleri nedeni ile bizzat takip edilmesi ve herhangi bir aksaklık yaşanmamasına dikkat çekildi.

GÜNLÜK 25 KM Yavuz’un talimatıyla yüzde elli indirilen akaryakıt en son dörtte bir oranına kadar düşürüldü. Günlük 10 litre akaryakıt istihkakı bulunan araçlara ilk aşamada 5 son şekilde di 2,5 litre akaryakıt verilmeye başlandı. Polislerin vakalara müdahale etmekte kullandığı araçlar bir litreyle ortalama şekilde 10 kilometre yol katedebiliyor. Bu da gündelik 25 km akaryakıt hakkı anlamına geliyor.

“YAKIT YOK GİDEMEM” Akaryakıt sıkıntısından polisler toplumsal vakalara müdahale edemiyor. Bu hal telsiz konuşmasına da yansıdı. Merkez nedeni ile hadise mahalline yönlendirilmek istenen birfazlasıyla vasıta telsizden yeterli yakıt yoktur anonsu geçiyor. Yakıtı olmayan polisler bilhassa YDG-H’nin yol kesip hüviyet sorma ve molotoflu eylemlerine müdahale edemiyor.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA Akaryakut tasarrufu ve skandalın basına yansıması üzerine dün İl Emniyet müdürlüğünden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi: "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için zaman mefhumu gözetmeksizin görevinin başında halkına güvenlik hizmetini başarılı bir şekilde sunmaktadır. Ancak bu süreçte, malum yayın organları tarafından Emniyet Müdürlüğümüze yönelik bilinçli ve sistematik yıpratma çalışmalarının devam ettiği de görülmektedir.

GEÇİCİ BİR TEDBİR Diyarbakır Emniyeti araçlarının yakıt istihkakı, birimlerin görev türlerine göre farklılık arz ettiğinden araçların yakıt miktarları farklıdır. Yılsonu olması sebebiyle mevcut yakıt düzenlemesinin yenilenmesi sürecinde, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için tasarrufa riayet edilmesi kapsamında geçici tedbir olarak yapılan bir iç düzenlemenin, tüm polis araçlarının yakıt istihkakının günlük 2,5 litreye düşürüldüğü şeklinde çarpıtılarak şehirde bir güvenlik zafiyetinin oluştuğuna dair kamuoyunda olumsuz algı çalışmalarının olduğu görülmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz