Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci değerlendirmesi

Gazetecilerle buluşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, sürecin devletin bir politikası olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu sürecin önderi konumunda olduğunu belirtti.

Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci değerlendirmesi

Çözüm sürecinin gidişatı ve önümüzdeki günlerde beklenen gelişmelerle ilgili bilgiler de veren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Ateşle oynayan yanar. Bu süreç başladığında HDP Meclis'te miydi? Silahı devreye koyan kaybeder" ifadesini kullandı.

“SÜRECİ BAŞLATAN CUMHURBAŞKANI”

Milyonların umutla baktığı çözüm sürecini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığına dikkat çeken Akdoğan, "Hükümetin bu konudaki kararlılığı, samimiyeti ne kadar önemliyse sayın Cumhurbaşkanının bu sürecin arkasında olması o derece önemlidir" diyerek şöye devam etti;

“Bugün son ankete göre Çözüm Sürecine destek yüzde 68 oranında. Bir sürece eğer yüzde 70'ler civarında toplumsal destek varsa bunu doğru anlamak gerekir. Bu destek HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a olan güvenle ortaya çıkmadı. Öyle olsaydı onların oyu 7-8'lerde kalmazdı. Bu büyük bir siyasi hareketin, yüzden 52 ile seçilen bir Cumhurbaşkanının topluma güvendiği güvenle oluşmuş destektir. Bu süreci HDP'ye rağmen biz başlattık ve bu noktaya getirdik.”

Kaynak: Diyarbakır Söz