Görüş Bildir

Bir bu eksikti!

Türkiye Kadınlar 2'nci Futbol Ligi'nde mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un 3 kadın futbolcusu, 24- 0 kazandıkları Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Gençlikspor maçından sonra zafer işareti yaptıkları için, 'bölücülük' propagandası yaptıkları iddiasıyla disiplin kuruluna sevk edildi.

Bir bu eksikti!

DİYARBAKIR-Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 2'nci Futbol Ligi play of müsabakalarında Erzincan'da oynanan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un rakibi Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Gençlikspor'u 24-0 gibi bir skorla yendiği maçta oynayan 3 kadın futbolcuyu bölücü örgüt propagandası yapmaktan disiplin kuruluna sevk etti. Kadın futbolculardan maçtan sonra zafer işareti yapan Güzide Alçu, Devran Görmez ve Nur Zelal Bal'ın bu hareketleriyle 'bölücülük' yaptıkları ileri sürüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a yazı yazarak, 3 kadın futbolcunun maçtan sonra zafer işareti yaparak, 'bölücü' ve 'ideolojik' propaganda yaptıkları gerekçesiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirterek, savunma istedi.

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Adını Amedspor olarak değiştiren ancak liglerin tescil edilmesini bekleyen  Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Başkanı İhsan Avcı, Futbol Federasyonu'nun 3 futbolcuyu zafer işareti yaptıkları için disiplin kurulana sevk ettiğini söyledi.

Başkan Avcı, "Dünyanın her yerinde ve her spor müsabakalarında yapılan zafer işareti, ilk kez suç sayılarak disiplin kuruluna sevk edilme gerekçesi oldu. Şaşkınız, savunmamızı yapıp göndereceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi