İçten İzmir'i gerdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten İzmir'e yönelik paylaştığı twitter'de "İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, açık giyinmek ve kafa çekmek" sözleri, İzmir'i gerdi. AK Parti İl Başkanı tepki gösterdi.

İçten İzmir'i gerdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Twitter hesabında İzmir hakkında yaptığı paylaşımlar tartışma yarattı. Seçim çalışması için gittiği İzmir'den notlar şeklinde açıklamalar yayımlayan İçten şunları yazdı: "İzmir'de CHP 'ye oy veren kitle, radikal militanvari davranmakta ve kendisi gibi düşünmeyenlere saygı göstermemektedir. Belediye hizmetten ziyade kültürümüze ve değerlerimize aykırı teşkil eden sözde kültürel faaliyetler yapmaktadır. Alttan gelen gençlik,değerlerimize aykırı bir yaşam şekli ile yetişmekte ve kendi aileleri bile bu durumdan şikayetçi. CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek.Genelde İzmir'i ayakta tutan İzmir dışında buraya yerleşmiş Anadolu insanları. İzmir'e yerleşmiş Anadolu insanı hala değerlerimizi ve kültürümüzü korumaya çalışıyorlar, kendilerini kutluyorum. Doğu'dan gelen Kürt kardeşlerim çalışkan değerlerine sahip misafirperver ve ülkesine sahip çıkan insanlar."

'BOŞANMA ORANI NEDEN YÜKSEK?'

Attığı tweetlerde İzmir'de boşanma oranlarını da sorgulayan AKP'lu Cuma İçten şunları dile getirdi: "İzmir boşanma oranının en yüksek olduğu il neden acaba , 'Haşhaşilerin başkenti İzmir, neden acaba', Acilen bu şehirde yaşayan demokrat ve inançlı insanların çok çalışarak bu şehrin yönetimini ele geçirmeliler, özellikle Kürt vekil adaylardan Savcı Sayan ve Necip Nasır azimle ve büyük bir inançla çalışmaktadırlar. Tüm bu tespitlerin Ak partinin özel yaşama ne kadar saygı gösterdiğinin bir delilidir."

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN TEPKİ

Cuma İçten'in sözlerinin ardından Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan açıklama geldi. İçten'in İzmir'e yönelik 'Haşhaşilerin başkenti' sözlerine tepki gösteren Delican, "İzmirli hemşehrilerimizin yaşam tarzı hiç kimseyi ilgilendirecek bir konu değildir. Yaptığı mesnetsiz ve haksız açıklamalar bir İzmirli olarak tarafımızı son derece üzmüştür" dedi.

Delican, twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten tarafından yapılan açıklamalar partimizin kurumsal bir açıklaması değildir. Şahsidir ve kendisini bağlar. Genel seçim sürecinde üç günlük ziyaretlerden sonra yaptığı değerlendirme öncesinde keşke Ak Parti İzmir İl Başkanlığı olarak tarafımıza sormuş olsaydı kendisine anlatır yanıldığı noktaları düzeltirdik. Açıklamaları talihsizlik olarak görüyoruz. İzmir'e hizmet konusunda yerel yönetimlerin eksiklikleri olsa da İzmir, özgürlükler ve kişi hürriyeti açısından önemli bir kentimizdir. İzmirli hemşehrilerimizin yaşam tarzı hiç kimseyi ilgilendirecek bir konu değildir. Yaptığı mesnetsiz ve haksız açıklamalar bir İzmirli olarak tarafımızı son derece üzmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Diyarbakır Söz