İnşallah Kudüs de özgürleşir

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akar, Kobani için AK Parti hükümetinin büyük gayretleri olduğunu belirterek, “Bu müjdeli haberi biz inşallah Kudüs’ten ve bütün İslam coğrafyasından bekliyoruz” dedi.

İnşallah Kudüs de özgürleşir

Yılmaz BEKLEYEN/Emin FİDANCI

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da 25 Ocak’ta yapılan kongrede AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na seçilen Muhammed Dara Akar, düzenlenen törenle görevini Aydın Altaç’tan devraldı. Akar, Kobani için AK Parti hükümetinin büyük gayretleri olduğunu belirterek, “Bu müjdeli haberi biz inşallah Kudüs’ten ve bütün İslam coğrafyasından bekliyoruz” dedi.

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na seçilen avukat Muhammet Akar görevi eski il başkanı Aydın Altaç’tan devraldı. Parti binasında düzenlenen devir teslim törenine partinin yeni yönetimi katıldı.

"BÖYLE DE DEVAM EDECEK"

Altaç, bunun bir ayrılık olmadığını ifade ederek, partiye hizmet için her zaman hazır olduğunu söyledi. Bu partinin bir neferi olduğunu aktaran Altaç, nerede görev verilirse, orada hizmet edeceğini ifade etti. Altaç, "Biz siyasete başlarken, AK Parti ile başladık ve böylede devam edecek. Bizim için görevin ve makamın ayrımı yoktur. Biz Diyarbakırlı hemşehrilerimize hizmet sunmak için bundan sonraki süreçte AK Parti saflarında ve çatısı altında bütün arkadaşlarımızla birlikte ekip ruhunu biraz daha ileriye taşımak Muhammed beyin başarısına katkı sağlamak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz" dedi.

"YENİ TÜRKİYE’NİN TEMELİNİ ATMIŞIZ"

Daha sonra söz alan yeni İl Başkanı Akar, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca selamlamada bulundu. 2001 yılında AK Parti’ye üye olduğunda bu ülkede bir çok yasakların olduğunu anlatan Akar, asimilasyon politikaları, başörtüsünden dolayı okullarda atılan öğrencilerin var olduğunu, insanların mağdur edildiğini hatırlattı. “O yıllarda yokluk açlık vardı. İnsanlar hastane kapılarında mağdur ediliyordu. Fakat Allah’ın kerimine hamd olsun bugün bütün bu yasakçı zihniyetler ve mağduriyet yaşatan anlayışlar ortadan kalkmış, yeni bir Türkiye’nin temelini atmışız" diye konuştu.

KIŞANAK VE ANLI’DAN TEBRİK MESAJI

Akar, başkan seçildikten sonra kendisine tebrik mesajı çiçek yollayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’ya teşekkürlerini ileterek, yakın bir zamanda kendilerini ziyaret edeceğini söyledi. Akar, Diyarbakır’da birlikte siyaset üreteceklerini ifade ederek, "Diyarbakır için, diyalog halinde olacağız, el ele verip bu kent için yüreğimizi ortaya koyacağız. Yeni bir diyalog dönemi başlatmak istiyoruz. Yepyeni bir sayfa açmak istiyoruz. Sivil ve demokratik yollarla yeni bir anlayışı ortaya koyacağız. Görevimiz bir hayli zahmetli. Bundan dolayı güçlü bir ekip ile hep birlikte yürümek istiyorum. Biz yeni Türkiye’nin değişim heyecanını Diyarbakır’a taşıdık. İl teşkilatımıza taze bir ruh getirdik. AK Parti Diyarbakır il yönetiminde ilk defa bir Keldani ve Alevi yer aldı" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'DA YENİ DÖNEM

Değişim heyecanını Diyarbakır’a taşıdıklarını anlatan Akar şöyle devam etti: “Diyarbakır’da biz AK Parti teşkilatımıza taze bir ruh da getirdik. İlk defa Diyarbakır teşkilatında bir Asuri ve Keldani kardeşlerimiz var. Aziz kardeşimiz burada kendisi Alevi canlardan birisidir. Engelli kardeşimiz aramızda, başörtülü var, başı açık var, işadamı var, emekçi var. Yani Diyarbakır toplumun bütün birleşenleri kendi yönetimimize dahil etmeye çalıştık. Yeni bir Türkiye ve yeni bir Diyarbakır istiyoruz. Herkesin onurca ve eşitçe yaşadığı Türkiye’yi hep beraber yaşıyoruz. Biz çok zor gümlerden bugünlere kadar geldik."

YOKSULLUK VE İŞSİZLİK

Diyarbakır’da, yoksullu, işsizlik sorununu ve diğer kalan meseleleri çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Akar, “Gövdemizi taşın altına koyacağız. Koşturacağız ve inşallah da mahcup olmayacağız. Bütün sivil dinamiklere, siyasi partilere, akademisyenlere çağrıda bulunuyorum, kapımız sizlere açık. Projelerinizi getirin, sizin sesiniz olalım. Türkiye’nin maalesef ekonomik kaynakları boşa heba oldu gitti, birilerinin cebine gitti. Maalesef küresel güçler Ortadoğu’nun üzerinden zenginleşti. Hala da kan ve şiddet üzerinden bu küresel güçler zenginleşme hesapları güdüyor. Fakat yeni Türkiye onlara karşı direnecek. Onlara kaşı sesini yükseltecektir. Yeni ve güçlü Türkiye hem İslam ümmetinin hem de diğer mazlumların sesi olacaktır.” şeklinde konuştu.

KUDÜS'ÜN DE ÖZGÜRLÜĞÜ

Kobani’nin IŞİD'den temizlenmesine değinen Akar, şunları söyledi: “Kobani’den Türkiye’ye gelen mülteci kardeşlerimiz inşallah yakın zamanda evlerine ve yurtlarına dönerler. Kobani için AK Parti hükümetinin büyük gayretleri oldu. Oradan gelen birçok insana kucağını açtı. Bütün  İslam Ümmetini kardeş kılacağız. Aynı medeniyetlerin insanlarıyız. Hepimizin Allah’ın eşit kullarıyız. Bizim için Kobani neyse Kudüs odur.” diye konuştu.

Türkiye’de önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin olacağını anlatan Akar, “ Bu müjdeli haberi biz inşallah Kudüs’ten ve bütün İslam coğrafyasından bekliyoruz. Kan dursun insanlar ölmesin ve artık analar ağlamasın. Memleketimizde inşallah çok güzel bir döneme giriyoruz. Bütün Türkiye toplumunun el ele verip, bir milli birlik ve beraberlik, edebi bir dostluk içerisinde yeni bir Türkiye inşa edeceği yeni bir dönem olacak. Bu yeni ve büyük Türkiye’de inşallah inkâr olmaz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz