Görüş Bildir

İnsan Hakları Okulu Eğitimi

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nce açılan ''İnsan Hakları Okulu'' programında, insan hakları, yaşam hakkı ve ihlali, ifade, örgütlenme, din ve vicdan özgürlüğü gibi konular ele alınacak

İnsan Hakları Okulu Eğitimi

 Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nce açılan ''İnsan Hakları Okulu'' programında, insan hakları, yaşam hakkı ve ihlali, ifade, örgütlenme, din ve vicdan özgürlüğü gibi konular ele alınacak.

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nce, şube binasında düzenlenen ''İnsan Hakları Okulu'' programının açılışı amacıyla tören düzenlendi. Şube Başkan Yardımcısı ve programın koordinatörü Seher Akçınar Bayer, açılışta, ilk programı ilkbaharda yaptıklarını, program kapsamında şube binasında açtıkları okulda insan hakları konusunda teorik bilgilerin yaşama yansımaları konularının ele alınacağını söyledi.

KÜRT SORUNU VE GELDİĞİ AŞAMA

Kürt sorunu, cezaevlerindeki açlık grevleri, din ve vicdan özgürlüğü bağlamında Ermeniler, Süryaniler ve Hristiyanların yaşadığı sıkıntılar, örgütlenme hakkı bağlamında dernekler ve sendikal mücadele ve başörtüsü meselesinin işleneceğini kaydeden Bayer, temel konuların tamamının toplum içerisindeki problemli alanların insan haklarına yansıması olduğunu ifade etti.

İnsan haklarının işlevsel olduğunu dile getiren Bayer, ''Hayatın içerisinde her an karşılaşabileceğimiz ve karşılaştığımızda haklarımız, özgürlüklerimiz nelerdir? Bunların farkında olalım, amacıyla yola çıktık'' diye konuştu.

Bayer, programın 2 ay süreceğini, her hafta 2 saat boyunca konuların ele alınacağını anlatarak, eğitimin sonunda da İnsan Hakları Katılım Belgesi'nin verileceğini, belge sayesinde kursiyerlerin herhangi bir yerde insan hakları dersleri verebileceğini bildirdi.

İNSAN HAKLARI OKULUNDA EĞİTİM

Dersleri kendi alanında uzman kişilerin vereceğini kaydeden Bayer, ''Dersleri verecek kişiler arasında Mazlum-Der eski Genel Başkan Yardımcısı Nesip Yıldırım, avukat Sedat Çınar, Diyarbakır Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cafer Koluman ve yazar Sabiha Ünlü yer alıyor. Programa 40 kişi katıldı. Genellikle Hukuk ve İlahiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü'nde okuyan öğrenciler ile ev kadınları programa katılıyor. Bu tür çalışmalarımız sürecek'' dedi. Daha sonra Nesip Yıldırım ''İnsan Haklarına Genel Bakış'' konulu ilk dersi verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi