Görüş Bildir

İntihar Saldırısı

PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu'na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda karakolda görevli 2 asker şehit düştü, 24 jandarma da yaralandı. İnfilak eden traktörün parçalarının isabet ettiği evlerde bazı köylüler hafif yaralanırken, intihar saldırısını yapan örgüt üyesi de parçalandı.

İntihar Saldırısı

Doğubayazıt karayolu üzerinde ve Doğubayazıt İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu, PKK'nın hedefi oldu. Yaklaşık 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saat 03.00 sıralarında Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK'lılar, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden 2'si şehit oldu, çoğu ağır 24 asker de yaralandı. Patlamada yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerde, köylülerden de hafif yaralananlar oldu.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda şehit düşen askerlerden Adıyaman nüfusuna kayıtlı Medet Mat ile Siirt nüfusuna kayıtlı Mansur Cengiz olduğu belirtildi. Şehitlerin cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından düzenlenecek törenle memleketlerine gönderilecek.

Şehitlerde Medet Mat saldırıdan yaklaşık 18 saat önce sosyal paylaşım sitesinde elinde silahı ile çekildiği fotoğrafına, "Biri vatan mı dedi. Daima hazır Allah'ın izniyle" diye yazdığı ortaya çıktı.

YARALILAR HELİKOPTERLE TAŞINDI

Çevredeki güvenlik birimlerinden sevk edilen takviye birlikler hemen yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olanlar, askeri helikopterlerle Erzurum'a nakledildi.

Ağır yaralı askerlerde bazıları Erzurum'daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesi'nde, bazıları da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Patlamada hafif yaralanan köylüler de Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördü. Köylüler dehşeti anlatırken, patlamayla birlikte her tarafın sallandığını ve önce deprem olduğunu sandıklarını söyledi.  Patlamada ağır hasar gören Karabulak Jandarma Karakolu'nun ön cephesi, brandayla kapatıldı. Bomba uzmanları, saldırıya ilişkin delilleri toplamaya çalışıyor. Gün boyu ulaşıma kapalı tutulan Doğbayazıt- Iğdır yolu ise yeniden açıldı

BABA EVİNDE YAS VAR

Şehit Jandarma Er Mahsur Cengiz'i Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde yaşayan ailesi, aldıkları acı haberin ardından köy camisinde taziyeleri kabul etti. Köydeki evlere Türk bayrakları asıldı. Şehidin amcası Cafer Cengiz,  yeğeninin vatanı için şehit düştüğünü söyledi. Dağıtım izninden usta birliğine yeni gittiğini belirten Cengiz, şöyle konuştu:

"Yeğenim askere yeni gitmişti. Acemi birliğinin ardından ramazanda dağıtım iznine gelmişti. Bayramdan sonra babası onu götürüp yeni usta birliği olan Ağrı'daki görev yerine teslim etti. Biz telefonla sık sık görüşürdük. En son dün babasıyla görüşmüştü. Babasına durumunun çok iyi olduğu, herhangi bir sıkıntısı olmadığını söylemişti. Yeğenim vatanı uğruna şehit düştü. Şehidimizi karşılamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi