Görüş Bildir

Güzellik Selena Gomez'in sırrı açığa çıktı; Dermansız hastalık!

23 yaşındaki Gomez, Billboard dergisine verdiği röportajda bugüne kadar sakladığı bir geçeği ilk kez gün yüzüne çıkardı.

Güzellik Selena Gomez'in sırrı açığa çıktı; Dermansız hastalık!

Geçen yılın ilk döneminde hem turne programını askıya alan hem de kariyeriyle ilgili tüm çalışmalarını bir süreliğine erteleyen Gomez; lupus hastalığı teşhisi konulduğunu ve bu yüzden kemoterapi gördüğünü açıkladı.

O dönemde hakkında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan iddialar ortaya atıldığını söyleyen Gomez "İşte o sırada herkese şunu söylemek istedim: ' Siz, hiçbir şey bilmiyorsunuz. Ben kemoterapi görüyorum.' Ama kendimi kapalı kapılar ardında tuttum ve kendimi daha güvenli ve rahat hissedinceye kadar da sustum" dedi.

LUPUS HASTALIĞI NEDİR

Sistemik Lupus Eritematozus ya da daha yaygın kullanılan adıyla Lupus, sebebi bilinmeyen cilt, eklem, böbrek, kalp zarıy  akciğer zarı gibi birçok doku ve organ iltihabına bağlı çok sayıda bulgularla giden, değişik seyir gösteren ve bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu ortaya çıkan bir hastalık.

Lupus sözcüğü, latincede “kurt” anlamında olup ciltte çıkan yaraların tahrip edici özelliğini ifade eder. 1872 yılında Kaposi, hastalığın sadece cildi değil vücudun değişik organlarını etkileyen bir hastalık olduğunu fark etmiştir.

Bu hastalığın başlamasında ve devam etmesinde genetik olarak yatkın bireylerde çevresel faktörlerin rolü olduğu düşünülüyor.  Siyah ırkta, Uzak Doğu'da ve Amerikan yerlilerinde, bazı ailelerde SLE sıklığında artma olduğu gösterilmiştir. Eğer bir aile bireyinde SLE varsa, tek yumurta ikizlerinde SLE gelişme riski yaklaşık %30 ve diğer birinci derece akrabalar için %5 artmıştır.

Çevresel faktörlerin genetik yatkınlığı olan bireylerde tetikleyici rol oynadığı düşüncesi ağır basmaktadır. Bu faktörler içerisinde özellikle viruslar, ultraviyole ışığı ve ilaçlar sayılabilir. SLE gelişmesinde kadın cinsiyeti de önemli bir risk faktörüdür.

Kaynak: Hürriyet

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi