Görüş Bildir

Kerem Bürsin o dizilere isyan etti!

Karizmatik oyuncu Kerem Bürsin, “Dünya Kız Çocukları Günü Konferansına” katıldı. Bursin, son dönemdeki dizilerde kadına yönelik şiddet içermesi nedeniyle senarist ve yapımcılara isyan etti.

Kerem Bürsin o dizilere isyan etti!

Yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin, ‘ Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı' kapsamında düzenlenen "Toplumdaki Rol Modeller konulu panelde konuştu. Kadına yönelik şiddet içeren dizileri eleştiren Bürsin, “İnsanlar dizilerden etkileniyorsa, bunları normalleştirmiş oluyoruz. Bu yüzde 100 yanlış” dedi

Panele konuşmacı olarak, Samsun Çarşamba'da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Malatya Kız Futbol Takımı'nda oynayan İkranur Sarıgül ve Buse Uçan ile hocaları Doğan Çelebi'nin yanı sıra sanatçı Hülya Koçyiğit ile Kerem Bürsin katıldı.

Dizilerdeki kadına yönelik şiddet sahnelerini eleştiren Kerem Bürsin, "Bu konu benim için çok duygusal bir konu. Haksızlık oluyor. Ben bu haksızlığa tahammül edemiyorum dedi.

Dizilerde toplumu yanlışa teşvik etmemesi için sigara ve alkol içeren sahnelerin kullanılmadığını, kullanıldığı zamanda cezai işlem uygulandığını hatırlatan Kerem Bürsin, "İnsanları sigara ve alkole teşvik etmemek için, göstermiyoruz. Kullanırsak ceza veriliyor. Peki neden kadına karşı şiddeti izliyoruz Neden bir dizinin konusu tecavüz oluyor, neden başrollerdeki adamlar kadınlara bağırıp çağırıp vurup kahraman oluyorlar İnsanlar dizilerden etkileniyorsa, bunları normalleştirmiş oluyoruz. Bu yüzde 100 yanlış diye konuştu.

HÜLYA KOÇYİĞİT: KADINLARA KÖTÜ ROLLER VERİLİYOR

Bu arada, öğretmen Dilek Livaneli'nin yaşam öyküsünü hayranlıkla dinleyen Hülya Koçyiğit'in "Hemen bir diziniz yapılmalı” şeklindeki sözleri üzerine salon kahkahalara boğuldu.

Dizilerde gençlere örnek olacak rol modellerinin daha fazla öne çıkarılması gerektiğini savunan Hülya Koçyiğit, "Dizilerin çoğunda kadınların çoğu çalışmıyor ya da kötülük yapıyor. Özellikle benim yaşımdaki kadınlara kötü kadın rolleri veriyorlar. Kötünün bu kadar popüler olduğu bir dönem hatırlamıyorum diye konuştu.

Konferansın sonunda, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Kerem Bürsin, konuşmacılar ve davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konferansa katılan genç kızlar ise Kerem Bürsin'e büyük ilgi gösterdi, genç oyuncuyla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi