Mahsun Kırmızıgül’ün filmi Mucize Kurtlar Vadisi Pusu’yu solladı

Mahsun Kırmızıgül’ün duygu yüklü yaşanmış bir hikâyeden alıntı yapılan Mucize filmi dün akşam televizyonda ilk kez ekranlara geldi. Mucize filmi, ekranların fenomeni olan Kurtlar Vadisi Pusu dizisini reytinglerde geride bıraktı.

Mahsun Kırmızıgül’ün filmi Mucize Kurtlar Vadisi Pusu’yu solladı

1960'ların yoksulluk sıkıntısı çeken Türkiye ’ye ayna tutan film, aynı zamanda darbe sürecinin etkisini de anlatıyor. Ege'nin cennet gibi bir köşesinden Anadolu'nun uzak bir köyüne sürgün yiyen bir öğretmenin (Talat Bulut) hikayesini anlatan film, yokluk içerisinde okulu, okumayı eğitimi dört gözle bekleyen çocukları da konu ediniyor.

Anadolu'nun ücra bir köyüne sürülen Egeli bir öğretmen köyde okul olmadığını fark edince köylülerle el ele verip, hem öğrencilere hem de köydeki engelli bir adama eğitim verebilmek için okul inşa etmeye başlıyor.

 “UMUT BİTERSE MUCİZE BAŞLAR”

Çekimleri İzmir Foça, Uşak, Kars ve Kağızman’a bağlı bir köyde gerçekleştirilen “Mucize”, yaşanmış bir hikâyeye dayanıyor. Ege’li bir öğretmenin (Talat Bulut’un) Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gidişiyle başlayan, Mahsun Kırmızıgül’ün hem yönetip hem de kamera karşısına geçtiği filmde Talat Bulut, Mert Turak, Seda Tosun, Serpil Gül ve Meral Çetinkaya gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler