Görüş Bildir

Sezen Aksu kanunu çiğnedi, mahkemelik oldu!

1908-1912 yıllarında ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'a ev sahipliği yapan konağı satın alıp tadilat yaptıran ünlü sanatçı Sezen Aksu, şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verdi.

Sezen Aksu kanunu çiğnedi, mahkemelik oldu!

Ünlü Şair Mehmet Akif Ersoy'un 4 yıl yaşadığı konağı 2008 yılında 1.5 milyon liraya satın aldığı belirtilen Sezen Aksu, yaptığı tadilatta kanuna muhalefet edince savcılığa gelen ihbar üzerine şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne avukatlarıyla birlikte gelen ünlü sanatçı Sezen Aksu Kaçakçılık, Mali ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Yusuf İltar'ın yanında yaklaşık bir saat kaldı.

KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KANUNU ÇİĞNEDİ

Üsküdar Abdullahağa Mahallesi'nde bulunan tarihi konağı 2008 yılında satın alarak tadilat yaptırdığı tadilatla ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu13 Mart 2015 tarihinde savcılığa ihbarda bulunmasıyla başlayan süreçte savcılık, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet gerekçesiyle soruşturma başlattı. Boğaz manzaralı olan konağı için savcılığa davet edilen ünlü sanatçı, suçlamaları reddederken avukatı aracılığı ile yazılı savunma yapacağını savcıya bildirdi.

“SAHNE KONULARI DIŞINDA KONUŞMUYORUM”

Savcı'nın odasının bulunduğu Adalar manzaralı B-Blok 5. Katın manzarasını çok beğenen Sezen Aksu, çıkışta soruşturmayla ilgili gazeteerin sorularını yanıtsız bıraktı. Aksu, "Biliyorsunuz ben sahne konuları dışında konuşmuyorum" demekle yetindi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi