Playboy dergisi devrim yaptı, erkek hayranlarını hüzne boğdu!

Playboy Dergisinin kurucusu ve yayın yönetmeni Hugh Hefner, içerik yöneticisi Cory Jones'un çıplak fotoğraf yayınlamama kararına destek verdi. New York Times'a açıklama yapan Jones, yanlış anlaşılmak istemediğini, bugün aldığı kararın, 12 yaşındaki halini çok kızdıracağını, ancak doğru bir adım attıklarını belirtti. Playboy dergisi devrim yaptı, erkek hayranlarını hüzne boğdu!

Playboy dergisi devrim yaptı, erkek hayranlarını hüzne boğdu!

Günümüzde diğer yayıncılarla rekabette zorlanan Playboy, internet kullanımının yaygınlaşıp, pornoya erişimin kolaylaşması nedeniyle de okuyucu kaybediyor.

62 yıldır yayın hayatına devam eden Playboy, 1953 yılında ilk sayısını Marilyn Monroe'nun süslediği kapağıyla yayına başlamıştı.

MÜSTEHCEN ÇİZGİ!

Mart ayında yeni tasarımıyla okuyucuyla buluşacak olan dergide çıplak fotoğraflar kullanılmayacak ancak derginin Instagram sayfasından yaptığı paylaşımlar göz önünde tutulduğunda, Playboy'un müstehcen çizgisini de koruyacağı tahmin ediliyor.

Günümüzde ayda 800 bin adet basılan dergi, New York Times'ın haberine göre 1975 yılında 5.6 milyon adet basılmıştı.

DAHA GENİŞ OKUYUCU KİTLESİ!

Daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı hedefleyen Playboy Ağustos ayında bu yeni yayın politikasını web sitesi üzerinde uygulamaya başlamış ve 12 milyon yeni ziyaretçi elde etmeyi başarmıştı.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz