Görüş Bildir

İstanbul sanki Hollywood başkenti!

Hollywood'un birçok film çekimlerine yer verdiği İstanbul'un Fatih ilçesi, mayıs ayında Tom Hanks'in başrolünde yer alacağı "Inferno" adlı filme de ev sahipliği yapacak.

İstanbul sanki Hollywood başkenti!

"Argo", "James Bond Skyfall", "Taken 2", "Two Faces of January", "The Water Diviner" gibi Hollywood yapımlarının çekimlerine sahne olan Fatih, mayıs ayında Tom Hanks'in başrolünde yer alacağı "Inferno" adlı filme de ev sahipliği yapacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı yazılı açıklamada, çekimler başlamadan mekanlarla ilgili bilgi aldığını ve ekibe destek olma sözü verdiğini kaydetti.

Tarihi Yarımada'nın film çekimlerinde ilgi odağı olduğunu aktaran Demir, "Fatih zaten doğal bir film platosu. Biz de tarihi dokuya yönelik yaptığımız çalışmalarla bu zenginliğin ayakta kalması için çalışıyoruz. Ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağını düşündüğümüz projelere, destek veriyoruz. Film ekipleri, öncelikle Fatih'i tercih ediyor. Ülkemizin doğru tanıtımı ve sahip olduğumuz değerlerin dünyaya gösterilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

INFERNO

Başrolünde Tom Hanks'in yer aldığı "Inferno", Dan Brown'ın aynı adlı eserinden senaryolaştırıldı. "Da Vinci'nin Şifresi" ile başlayıp "Melekler ve Şeytanlar" ile süren seride, macera bu kez "Inferno" ile Fatih'te kaldığı yerden devam edecek.

Çekimleri Budapeşte'de başlayan film için Yerebatan Sarnıcı'nda aksiyon sahneleri çekilecek. Yönetmen Ron Howard, mekanlar için dört kez İstanbul'u ziyaret ederken, çekimlerde Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı, İstanbul Üniversitesi önü, Nuruosmaniye, Kennedy Caddesi ve sahil şeridi, mekan olarak kullanılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi